Karlu Radoloviću Nagrada, Deanu Skiri Grb Grada

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Na idućoj sjednici Gradskog vijeća donijeti će se odluka da se ovogodišnja Nagrada Grada Pule uruči istaknutom rukovoditelju brodogradilišta Uljanik Kalu Radoloviću. U obrazloženju se navodi kako je Radolović svojim višegodišnjim radom na čelu Uljanika i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, dao značajan doprinos razvitku i ugledu Pule i Istre i u međunarodnim razmjerima.

Ugled međunarodnih razmjera

Radolovića su za ovu nagradu zajednički predložili Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Pula, te trgovačko društvo Uljanik d.d. Gradski Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja na čelu s Jadrankom Černjul prethodno je razmotrio sve pristigle kandidature, ukupno njih 15, te je na kraju donio odluku da se nagrada uruči Karlu Radoloviću. Ova se nagrada svake godine, 5. svibnja, na dan Grada Pule dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom na unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite okoliša dali značajan doprinos u razvitku Grada. Dobitniku nagrade dodjeljuje se i rješenje o dodijeli novčanog iznosa nagrade u visini šest prosječnih mjesečnih plaća u Gradu Puli u tekućoj godini. Uz Radolovića, ove su godine bili kandidirani i Attilio Krizmanić, Branka Butorac, Gordana Deranja, Suhel Osman, Irena Hrstić, Magdalena Vodopija, Tomislav Ravnić, Ljiljana Radoš, Franko Krajcar, Nevio Bugarin, Slavica Lončarić, Marija Hauser, Loretta Godigna i Linda Milani.

Vrhunsko umjetničko osvjetljavanje

Također, ove će se godine Grb Grada Pule uručiti Deanu Skiri i istaknutim pojedincima suradničkog tima projekta "Svijetleći divovi". Grb im se po obrazloženju povjerenstva dodjeljuje "za izvanredan uspjeh vrhunske umjetničke instalacije osvjetljavanja dizalica brodogradilišta Uljanik i promociju Pule kao grada kulture i turizma u kojem svjetlosna scenografija stvara snažnu tradicijsku sponu povijesti i novih vizura grada". Predlagatelji su bili Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Pula i Vijeće Mjesnog odbora Nova Veruda.

Ove će godine Povelju Grada Pule dobiti turistička tvrtka Arenaturist d.d. za postignuća i izvanredne rezultate u 40 godina uspješnog rada, razvoja turizma i gospodarstva grada Pule, a njih su predložili Turistička zajednica Grada Pule i vijeće Mjesnog odbora Sv.Polikarp-Sisplac. Među kandidatima u ovoj su se kategoriji još našli i Brioni d.d., Udruženje obrtnika Pula, Udruga za zaštitu životinja "Snoopy", tvrtka Uniline i Ustanova za zdravstvenu njegu u kući Zlatne ruke. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter