Jutros u Hrvatskoj debeli minusi, u Slatini -18°C

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U većini predjela u Hrvatskoj danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a samo će u Slavoniji i Dalmaciji još u prvom dijelu dana biti barem djelomice sunčano, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Mjestimice će pasti malo snijega, prije svega u Gorskome kotaru i Lici te na sjeverozapadu, a na sjevernom Jadranu ponegdje će biti malo kiše.

Vjetar će biti slab, a na Jadranu će zapuhati slabo do umjereno jugo i istočnjak, koje će navečer na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti očekuje se uglavnom od -5 do -1, a na Jadranu između 7 i 12 stupnjeva Celzija.

Najniža temperatura jutros je izmjerena u Slatini -18, slijedi Virovitica s -16, te Daruvar s -14 i Slavonski Brod s -13 stupnjeva Celzija.

Za sutra u DHMZ-u najavljuju pretežno oblačno vrijeme povremeno s oborinama. U kopnenom području snijeg, osobito u Gorskome kotaru i Lici, a u unutrašnjosti Dalmacije i na sjevernom Jadranu kiša i snijeg. Na srednjem i južnom Jadranu bit će kiše, a moguća je i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu umjeren do jak istočnjak i bura, ponegdje s olujnim udarima, a na otvorenom moru južnog dijela jako jugo. Temperatura zraka uglavnom od -8 do -3, u unutrašnjosti Dalmacije i na sjevernom Jadranu od nula do 5, a na srednjem i južnom između 5 i 10 stupnjeva Celzija.

U Zagrebu će sutra prevladavat oblačno povremeno sa snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a temperatura zraka uglavnom od -5 do -3 stupnja Celzija. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter