Jurećom toyotom izletio s ceste i ubio oca i sina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strašna tragedija dogodila se danas oko 8.30 na zagrebačkim Sveticama: 25-godišnji vozač iz Zagreba Igor Loborec pregazio je na nogostupu oca i sina koji su pješačili do osnovne škole koju mališan pohađa.

Osmogodišnji dječak Patrik Puljić i njegov 36-godišnji otac Dario ostali su na mjestu mrtvi u Ulici Donje Svetice. Mladi vozač vozio je prebrzo, sumnja se od 90 do sto kilometara na sat u gusto naseljenoj zoni u blizini škola i dječje poliklinike, u jutarnjoj špici.

Po dostupnim podacima vozač se, u pokušaju pretjecanja vozila ispred sebe, svojom toyotom celicom umalo sudario s kamionom koji mu je prepriječio put. U pokušaju izbjegavanja sudara prešao je na nogostup i pokosio nekoliko zaštitnih stupića između kolnika i pješačkog koridora kraj kućnog broja 36. Nažalost, sigurnosne pregrade bile su preslabe da zaštite život nedužnih pješaka.

Tragedija nije izbjegnuta. Potresne slike s mjesta tragedije govore same za sebe - odbačena dječja školska torba, sportske tenisice i tijela oca i sina kako leže jedno kraj drugog. Jedno beživotno tijelo ležalo je na cesti a drugo na nogostupu.

Alkotestom je utvrđeno da je 25-godišnji Loborec bio potpuno trijezan i u svjesnom stanju upravljao toyotom. Nakon nesreće, svjedoci pričaju, vozač je izašao iz slupanog vozila i u šoku teturao od jednog tijela do drugog. Dezorijentiranom vozaču pritrčali su i šokirani građani koji su ga zaustavili i zadržali do dolaska prvih policijskih patrola i Hitne pomoći. Za njegove žrtve bilo je već kasno. Liječnici i medicinske sestre iz obližnje Poliklinike za dječje bolesti Helena istrčali su iz ordinacija da pomognu stradalima, ali sve je bilo uzalud.

Vozač toyote priveden je u policijske prostorije na kriminalističko istraživanje. Više informacija očekuje se tijekom sutrašnjeg dana. Prometni vještak Milan Vinčić prokomentirao nam je okolnosti tragičnog udesa.

- Za nesreću u prometu dovoljan je trenutak. U vrlo kratkom vremenu može se dogoditi da vozač zbog nekog manevra izgubi nadzor nad upravljačem. Uzrok ove nesreće zasigurno je višestruk, a posljedica je izuzetno tragična. Međutim, moram primijetiti da jako puno vozača olako sjeda za volan. Nadam se da će nakon ovoga što se dogodilo netko izvući pouku. Samo u Zagrebu se godišnje dogodi gotovo 25 tisuća prometnih nesreća, rekao nam je Vinčić.

Ne želeći spekulirati kolikom je brzinom vozio vozač toyote, Vinčić objašnjava kako će se po oštećenjima na vozilu i tragovima kočenja to vrlo lako utvrditi. No, i da je vozio 50 kilometara na sat, stupići što se nalaze uz rub nogostupa kojim su se kretali otac i sin ne bi im spasili živote. (pišu V. VESIĆ, A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter