Joksimović u LMC privukao stotine obožavateljica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oni koji nikako ne slušaju glazbu Željka Joksimovića, eventualno će ga zbog neizbježnog etera prepoznati dok pjeva "Lane moje", pjesmu kojom je u Istanbulu na Euroviziji 2004. osvojio drugo mjesto i tada u trenu za ljubitelje takvog žanra postao balkanska zvijezda koja puni najveće dvorane.

Desetljeće kasnije, ta nagla megapopularnost 41-godišnjeg srpskog pjevača donekle je splasnula, ali ne toliko da za njegova sinoćnjeg istarskog koncerta pristojno ne ispuni otvorenu scenu vodnjanskog Lighthouse Music Cluba i da brojne obožavateljice srčano ne otpjevaju veći dio repertoara zajedno s Joksimovićem, čije udarne pjesme uredno bilježe višemilijunske preglede na YouTubeu.

Među njima je i skladba "Ljubavi", čiji je tekst za Joksimovića napisao Momčilo Bajagić Bajaga, za čije su izvedbe stotine cura sinoć bile back vokali, kao i u pjesmi "Libero", kojom je Joksimović otvorio koncert.

Premijerno je izveo i novi singl "Ludak kao ja", kao i jedan od slušanijih hitova "Nije ljubav stvar". Njegova je publika, očito, posebno uživala za izvedbi pjesama "Devojka s polja zelenih", "Dođi sutra", "Michelle" i "Žena za sva vremena". Osim svojih skladbi, otpjevao je pjesmu Bijelog dugmeta "A i ti me iznevjeri", kao i "Miljacku" Halida Bešlića. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter