Jednom Zarovac - zauvijek Zarovac

Zbor Zaro u Istarskom narodnom kazalištu (Damir BOŠNJAK/ pulskasvakodnevnica.com)
Zbor Zaro u Istarskom narodnom kazalištu (Damir BOŠNJAK/ pulskasvakodnevnica.com)

Veselo ali i emotivno bilo je sinoć u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula gdje je tradicionalni blagdanski koncert održao Studio Zaro koji je ovime ujedno obilježio 25 godina postojanja, odnosno kako je pisalo u pozadini "25 godina najuspješnije priče za djecu". Iza tih 25 godina stoji ime neumorne voditeljice i dirigentice Linde Milani kojoj su sadašnji i bivši članovi Studija Zaro uručili zahvalnice i cvijeće, a našao se tu i jedan anđeo tako da Milani nije mogla izdržati da je ne preplave osjećaji.

Godina na izmaku bila je za Zaro, kako je rekla voditeljica Dorina Tikvicki, obilježena tom 25. godišnjicom, "Zarovci su poklanjali sebe i svoje nastupe nesebično svima, na ulicama i trgovima, u ustanovama koje se brinu o najmanjima ili o onima treće životne dobi, potrebitima i bolesnima te su donosili radost gdje god su stigli", rekla je Tikvicki. Osim toga, ove godine objavili su i 20. CD "Zaro forever" koji uz 20 pjesama sadrži i 20 instrumentalnih baza i pravo je pedagoško didaktičko pomagalo za sve odgajatelje i učitelje razredne nastave i glazbenog odgoja. Na CD-u je 12 pjesama na hrvatskom, četiri na talijanskom, četiri na istarskom dijalektu i jedna na engleskom.

Započelo je točkama plesnog studija kojima su se pridružili zborovi, a plesačice i plesači predstavili su se božićnom čarolijom.

Prostranu su binu preuzeli zborovi i solisti, bilo je tu bivših i sadašnjih članova i članica, a nastupio je i bend Bad Name.

U prvom dijelu predstavili su se Mići Zaro uz solistice Luciju Kasun, Emu Zidarić, Laru Danielli i Jelenu Đokić. Za izvedbu pjesme "Pužić Janko" dobili su pojačanja iz malo starije garde jer su kao solistice nastupile Serena Bonassin i Vitka Spada. Inače, za ovu pjesmu bilo je puno peripetija dok je konačno snimljena. "We wish you a merry Christmas" poručili su zborovi Zaro i XL uz solistice Lisu Stanković i Carlu Albertini.

Zbor Zaro i XL nastavili su potom uz soliste Roka Bučaja, Lenu Drobac, Taru Simetić, Natali Bergar, Diega Spadu, Gila Mrazovca i Emu Fabris.

Kratka stanka mladim pjevačicama i pjevačima poslužila je podjela svečanih plaketa koje su išle gradonačelniku Miletiću u čije je ime zahvalnicu uzela pročelnica gradskog upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber koja je također dobila jednu plaketu. Plaketa je bila spremna i za direktora TV Nove Denisa Mikolića, a nisu zaboravili niti tri Zarovke koje idu dalje na fakultete a to su Matea Vareško, Roberta Tomičić i Nina Kuftić.

XL je ostao na sceni uz solisticu Niku Bosusco koja je kroz pjesmu poručila "Volim te", da bi zbor izveo još jednu božićnu "Aggiungi un posto a tavola" ("Dodaj mjesto za stolom") iz istoimenog mjuzikla.

Bad name je rock grupa sastavljena od nekadašnjih Zarovaca a čine ju Luka Marković, Dino Zanetti, Andrea Marković i Roni Nikolić. I oni su se sinoć pridružili proslavi, uz druge bivše članove, ali kako kaže Tikvicki "Jednom Zarovac - zauvijek Zarovac". Bendu se pridružila Nika Ivančić koja je izvela Lindinu omiljenu pjesmu "Show must go on".

XL su ostali na bini kada im se pridružio Zaro Senior kako bi premijerno izveli pjesmu Branka Radića "Et in tera". Uz Seniore "Libertango" otpjevala je solistica Lara Ivančić, "Mamma" Franka Strmotić i "Volare" Romeo Cetina, Ljiljana Radolović i Daira Mrazovac. Bina se na kraju opet napunila starim i novim, bivšim i sadašnjim članovima da bi izveli neizbježnu "Happy day" i konačno još jednu prigodnu "Feliz Navidad", uz Lindinu zahvalu svima koji su sudjelovali i pomogli a bilo ih je zbilja puno.

Koncert se prenosio na valovima Radio Pule i na Facebooku, a za Božić će ga emitirati i TV Nova, a na Silvestrovo, 31. prosinca navečer još jednom će se cijeli program čuti na Radio Puli. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter