Izmjene UPU-a Mala Huba 2 izvan snage


Bez pitanja, primjedbi ili vijećničke rasprave na zasjedanju Gradskog vijeća donesena je odluka o pokretanju postupka stavljanja izvan snage izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja za područje gospodarske namjene - proizvodne Mala Huba 2. Javna rasprava u postupku stavljanja izvan snage UPU-a održat će se u trajanju od petnaest dana.

Izmjene plana donesene su krajem 2014. godine, no u Gradu Buzetu naknadno su primili obavijest županijskog Zavoda za prostorno uređenje da postupak izrade i donošenja nije u cijelosti proveden u skladu s odredbama zakona s obzirom da zakonom određenim javnim tijelima nije dostavljen poziv za javnu raspravu.

Gradonačelnik Siniša Žulić je krajem veljače Uredu državne uprave u Istarskoj županiji predložio da provede postupak ocjene jesu li u postupku donošenja izmjena i dopuna urbanističkog plana počinjene nepravilnosti. U svom odgovoru od 13. travnja predstojnik Ureda državne uprave potvrdio je da postupak izrade i donošenja plana nije u cijelosti proveden u skladu s odredbama Zakona o prostornom uređenju i gradnji te je sugerirao Gradu Buzetu da ponovi postupak u dijelu odluke o izmjenama i dopunama urbanističkog plana te ispuni zakonske odredbe.

Vijećnici su prihvatili i čitav set izvješća o prošlogodišnjem radu gradskih ustanova i trgovačkih društava, a polemiku je izazvalo tek ono komunalnog redarstava gdje je komunalni redar Serđo Činko upozorio da se obim posla iz godine u godinu sve više povećava. Činko je među ostalim predložio da se u narednom periodu postave koševi za životinjsko onečišćenje barem na frekventnijim mjestima po gradu jer bi se tako stekli uvjeti da se na neki način sankcioniraju neodgovorni vlasnici pasa.

IDS-ova vijećnica Sanja Krulčić opetovano je prenijela pritužbe građana koji ukazuju na sve veći problem životinjskog onečišćenja na javnim površinama te se žale na prljave pločnike i dječja igrališta kao potencijalne izvore zaraze za najmlađe.

Problem je i lavež pasa u naseljima. Pojedini vlasnici u dva, tri boksa drže i po desetak pasa koji svojim lavežom uznemiruju cjelo susjedstvo. Zbog velike koncentracije pasa na Buzeštini, ponajviše pasa tartufara, zatim lovačkih i kućnih pasa, vijećnici su prije pet godina donijeli odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i drugim obvezama vlasnika, no očito još uvijek nije uveden red u mnogobrojnu pseću zajednicu. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANJOM IZDANJU 3. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter