Izložba i leskovačka mućkalica za Puljane

Leskovački specijalitet - mućkalica
Leskovački specijalitet - mućkalica

Na terasi Doma hrvatskih branitelja i na Forumu večeras počinju 8. Dani srpske kulture u Istri u organizaciji Zajednice Srba u Istri i SKD Prosvjeta pododbor Umag, uz pomoć Grada Leskovca, Centra za ekonomiku domaćinstava Danica Vuksanović i Turističku organizaciju Leskovac. Suorganizatori manifestaciju su Alliance od liberals and demokrats for Europe, Srpsko narodno vijeće, Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Vijeće Srpske nacionalne manjine Grada Umaga, te Istarska županija i gradovi Pula, Rovinj i Umag, odnosno Turistička zajednica Pule.

Manifestacija na kojoj će se predstaviti gosti iz Leskovca, nakon Pule, gdje će se program odvijati danas, održat će se u srijedu u Umagu, a u četvrtak u Rovinju. Svečano otvaranje zakazano je večeras u 19 sati u Domu hrvatskih branitelja uz izložbu radova umjetnika iz Leskovca te degustaciju gastro specijaliteta - mućkalica. Program na glavnom pulskom trgu Forumu, pak, započinje u 21 sat. Uz predstavljanje turističke ponude, narodnih nošnji, rukotvorina, običaja, jela i pića leskovačkog kraja, nastupit će leskovačka Kulturno-umjetnička društva Lemind i Hisarlije, Trubački orkestar iz Bojnika, te frulaš Dimitrije Nikolov.

Sutra će, pak, biti na terasi Narodnog učilišta Umag, a program počinje u 19 sati, dok program umjetnika od 20.30 sati počinje na Trgu slobode. U četvrtak se manifestacija seli u Rovinj gdje će se srpski kulturnjaci predstaviti od 20.30 sati na Trgu maršala Tita. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter