Istarski Zavod za javno zdravstvo najbolji

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

"Dobiti 'zlatnu medalju' HZZO-a za provođenje javnozdravstvenih usluga, velika je čast Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ali i svima onima na koje vaš rad direktno utječe, od vrtića, škola, pa do cjelokupne populacije", poručio je na prijemu istarski župan Valter Flego predstavnicima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, koji se može pohvaliti vrijednim priznanjem HZZO-a koji je ove godine prvi put dodjeljivao priznanja ugovornim partnerima. Naime, ta su se priznanja uručivala za trinaest kategorija, a istarski je Zavod tako proglašen najuspješnijom ustanovom te vrste na razini Hrvatske.

- Bez obzira na krizu, mi u proračunu za zdravstvo želimo zadržati barem isti standard, ako ne i viši, kazao je Flego te se zahvalio djelatnicima Zavoda na njihovom predanom radu i kvaliteti usluge, poručivši im da će u Istarskoj županiji uvijek imati partnera.

Prisutnima se obratila i pročelnica županijskog odjela za zdravstvo Sonja Grozić Živolić rekavši da se oduvijek znalo da je istarski Zavod najbolji te da je to subjektivno mišljenje sada potvrdila i relevantna institucija kao što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Naglasila je da je Zavod dokazao da ima visoke standarde u obavljanju svojih usluga i aktivnosti za što su prije svega zaslužni njegovi djelatnici.

Ravnatelj ZJZ-a dr. Aleksandar Stojanović je rekao da imaju pet ugovorenih javnozdravstvenih djelatnosti s HZZ-om, a to su javno zdravstvo, školska medicina, prevencija ovisnosti i mentalno zdravlje, mikrobiologija i epidemiologija.

- Ova nagrada znači priznanje našem dosadašnjem radu ali i potvrđivanje i vrednovanje ne samo onoga što je dogovoreno s HZZ-om, već i onog djela aktivnosti koje Zavod provodi sa županijama, gradovima, općinama, udrugama te predškolskim i školskim ustanovama, istaknuo je dr.Stojanović. Dodao je da njihova tročlana ekipa od nedjelje sudjeluje u pomoći na poplavljenim područjima u Slavoniji gdje provode mjere dezinsekcije. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter