Ina duguje 140 milijuna kuna poreza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porezna uprava je u postupcima nadzora utvrdila da problema ima i kod velikih tvrtki, a neslužbeno se doznaje da je nadzorom utvrđeno i da Ina duguje oko 140 milijuna kuna poreza iz prošlih godina. Ta se tvrtka na ovo rješenje žalila i postupak je u tijeku.

Iz Ine su na upit o poreznom nadzoru potvrdili da je Porezna uprava u srpnju donijela rješenje po obavljenom nadzoru poreza na dobit i PDV-a za 2008. i 2009. godinu.

U previđenom zakonskom roku predana je žalba na predmetno porezno rješenje Uredu za velike porezne obveznike Porezne uprave Ministarstva financija, kojim se osporavaju navodi poreznog tijela. Postupak je u tijeku, kažu u Ini i poručuju da uredno izvršavaju svoje obveze prema državi.

Neslužbeno se doznaje da je Ina žalbu predala krajem kolovoza, a izvori s obje strane napominju da nije riječ o izbjegavanju plaćanja poreza nego o drugačijem postupku njegova obračuna, iz čega je i nastala razlika od oko 140 milijuna kuna. Do te je razlike u iznosu poreza, kako se doznaje, došlo zbog razlika između Ine i poreznika vezanih za obračun poreza u rafinerijskoj tehnološkoj proizvodnji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter