Ima li mogućnosti za društvenim promjenama?


Nesvakidašnja konferencija za novinare održana je u srijedu navečer u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula gdje je na sceni, kostimiran, predstavljen cijeli autorsko-glumački tim predstave "Robin Hood", koja će pretpremijerno biti izvedena u subotu, 6. prosinca u 11 sati, a premijerno istoga dana u 18 sati.

Poznati je tekst prilagodila i za ovu predstavu pripremila Marijana Peršić, jedna od voditeljica Dramskog studija INK-a, a redateljica i koreografkinja "Roobina Hooda" je Andrea Gotovina.

Brojna ekipa

- Na toj se predstavi radilo dosta vremena, sudjelovao je brojni tim, od mladih članova Dramskog studija do profesionalaca kao što su Romina Vitasović i Rade Radolović te voditelja Dramskog studija INK-a Aleksandra Bančića, koji se ovdje pojavljuje kao glumac. Vrlo je bogatu scenografiju pripremila Breza Žižović, a predstava ima i dosta elemenata mjuzikla, kazala je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić.

Andrea Gotovina rekla je da joj je važno da klinci izađu iz dvorane nakon predstave s pitanjima o moralu, dobroti, pravednosti jer to je predstava s uvijek aktualnom temom, stalno postavlja ista pitanja "Ima li ikakve mogućnosti za društvenom promjenom, za borbu protiv nepravde, protiv tlačitelja, za slobodu?"

Naslovnu ulogu tumači Filip Lugarić, a Mali John je Aleksandar Bančić. Fratar Tuck je Damir Lampe, Šerif Rade Radolović, a šerifovi pomoćnici: Svenia Antić i Gaia Radić. Fran Vozila glumi Princa Johna, dok Ludu tumači Saša Marković, najmlađa članica Dramskog studija, koja je izrazila veliko zadovoljstvo što je dio ove predstave.

Glume još i Mateja Kurilić kao Lady Marion, Dadilja je Romina Vitasović, Kralj Richard Filip Josip Turk, Majka Miriam Hichri, a Djevojčica Iman Šehić.

Članovi Družine su Filip Blažević, Nikola Dubroja, Filip Josip Turk, Leonarda Sep, Alma Tognon i Sanela Hasanbegović, a Narod Sara Stepanović, Anastasia Garić, Tisa Kliček, Lucija Brkić, Jana Fočak i Michelle Salome Kursar. Vojsku glume Katja Božinović, Mei Ven, Karla Medakov, Dora Macuka, Luanna Počerek, Gaia Komšo, Tara Buić, Melissa Malešević, Iman Šehić i Anastasia Garić.

Glazba i songovi

Autor glazbe je Marijan Jelenić, koji je napomenuo da je čak razmišljao da ovoga puta ne napravi glazbu, no, kada je vidio da je riječ o Robin Hoodu, dobio je inspiraciju. Tekst songova napisala je Marijana Peršić,

Ovoga puta u autorskom su timu i brojni glazbeni suradnici: Tatiana Giorgi, Dean Vitasović, Ervis Pintar, Goran Farkaš, Ljuban Rajić, Sanjin Banić Bane i zbor Čarobna frula. Songovi su snimljeni u Studiju Partyzan.

Kostimografkinja je Desanka Janković, oblikovatelj svjetla Dario Družeta, scenografkinja Breza Žižović, asistentica scenografkinje Katja Taljat, lektorica Mirjana Doblanović Pekica, a ilustratorica Gaia Radić. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter