Ili igrač ili igračka

''Igrač ili igračka'' multimedijalno je prikazivanje percepcije ljudske izvorne svrhe (Neven JURJAK)
''Igrač ili igračka'' multimedijalno je prikazivanje percepcije ljudske izvorne svrhe (Neven JURJAK)

U grožnjanskom Kaya energy & design baru se  održala druga po redu multimedijalna izložba pod nazivom ''Ili igrač ili igračka'', iz serije Poetsko likovnih večeri, koje su započele početkom studenog, a s ciljem da se kroz umjetnost, na jednostavan način, ukaže na generalni problem današnjice svih dobnih skupina- problem komunikacije.

- Komunikacija je najvažnija stavka u samorazvojnom putu svakoga od nas. Često je naš um daleko od stanja koje nam dozvoljava da se potpuno slobodno izražavamo, bilo u verbalnom ili kreativnom, stvaralačkom smislu, a upravo je to ono što ovaj projekt pokušava probuditi u svakome tko je spreman na novi korak ka vlastitoj samospoznaji. Korak bliže ka ključu koji uvelike olakšava otvaranje mnogih vrata, koja je ponekad tako neshvatljivo teško otvoriti, kaže Tanja Zeba, jedna od organizatorica ovoj projekta.

''Igrač ili igračka'' multimedijalno je prikazivanje percepcije ljudske izvorne svrhe spajanjem različitih umjetničkih djela u jednu jedinstvenu priču. Kroz slike, skulpture od recikliranog materijala i gline, restauratorske uratke, te mimiku i ples, sudionici projekta su predstavili svoj doživljaj lutaka, te u djela unijeli svrhu i život, baš onako kako se radi u dječjoj dobi, ujedno, postavljajući pitanje da li smo ikada mislili da ćemo ''u svijetu napredne tehnologije, društvenih mreža i prividne socijalne sreće postati samo manipulirane lutke''. U projektu su sudjelovali Darko Brajković Đepeto Njapo, Diana Drcha, Petar Dugandžić, Azra Husar, Jelena Isakovska, Jelena Kovačić, Božica Paoletić, Tea Poles, Diana Todjeras, Tamara Vukelic Bočić, kostime je kreirala Mirna Posavčević, dok je poseban gost bio Jacob Nordby.

U narednim je izložbama, kaže Zeba, cilj uključiti što više autora koji su spremni predstaviti svoj rad publici, ali i upoznati se i zbližiti međusobno. Na taj bi se način potaklo buđenje svijesti o vlastitim vrijednostima i mogućnostima koje posjeduje svatko od nas. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter