Idući vikend u Rovinju u znaku Popolane

S prošlogodišnje manifestacije: maraton i rekreativno trčanje
S prošlogodišnje manifestacije: maraton i rekreativno trčanje

U Rovinju će se idućeg vikenda, osmu godinu zaredom, održati sportsko-zabavna i gastronomska humanitarna manifestacija Popolana, koja se provodi pod motom "Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma". U organizaciju trodnevne manifestacije uključene su sve raspoložive strane Grada - od Sportskog saveza, Turističke zajednice i Maistre, do brojnih sportskih i rekreativnih klubova i pojedinaca.

Program je iznimno bogat i šarolik, a novost su trekking utrka pod nazivom "Kvarnersko-istarska trekking avantura" i promocija staze kažuna, u subotu u 9.30 sati, te obilježavanje Svjetskog dana plesa "Go out and dance", u nedjelju na Trgu maršala Tita od 15 do 20 sati, a koja će u konačnici rezultirati i snimanjem zajedničke milenijske fotografije.

- Sva su tri dana ispunjena zabavnim programom i natjecanjima, od ribolova, šaha, tenisa, košarke, turnira u pikadu, pa sve do starta 10. rovinjskog polumaratona, 2. utrke za handbike, natjecanja u rekreativnom trčanju na pet kilometara i tradicionalne biciklijade. Neće nedostajati ni gastro ponude svježe ribe na rivi (koju će uloviti ribolovci s obale Valdibore i s broda), a prvi puta završnim će se koncertom predstaviti i članovi Škole bubnjeva Rovinj, koje predvodi maestro Petar Ćurić - rekao je na konferenciji za novinare Gianni Rocco, tajnik Sportskog saveza grada Rovinja.

Podsjetio je, i na činjenicu da iz godine u godinu Popolana okuplja sve veći broj sudionika pa se ove godine očekuje njih 1.700 uz, koje će na pripremama manifestacije raditi još 150 volontera te jednak broj sportskih radnika i prijatelja sporta.

Na humanitarni karakter Popolane,a pod motom "Moje vrijeme", osvrnula se gradska pročelnica Edita Blažević Sošić, istaknuvši da je ovogodišnji cilj, od prodaje majice s amblemom manifestacije i radova djece vrtića "Neven" i Naridola", oprema dnevnog boravka za Društvo osoba s invaliditetom.

Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice, dodala je kako se očekuje da će Rovinj u danima vikenda primiti oko devet tisuća gostiju, uglavnom Austrijanaca, Nijemaca i Talijana. (N. O. RADIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter