IDS Labin: Hrvatska je više od lijeve i desne opcije

Dino Škopac, Dolores Sorić i Marin Zagrić (I. RADIĆ)
Dino Škopac, Dolores Sorić i Marin Zagrić (I. RADIĆ)

Predsjednik Zajednice podružnice IDS-a Labinštine Dino Škopac pozvao je na konferenciji za novinare građane da se odazovu nedjeljnim izborima za Europski parlament te tako doprinesu tome da Istra i Hrvatska i formalno 1. srpnja postane dio Unije.

Naglasio je da čelnik njihove stranke i istarski župan Ivan Jakovčić, nositelj jedine nezavisne liste pod nazivom Europa za sve, zapravo poručuje da je Hrvatska više od lijeve i desne političke opcije.

- Istra je, kao regija, politički i turistički brend, i to zahvaljujući njenom vodstvu koje je još početkom devedesetih imalo viziju razvoja, pa danas naša županija živi sve europske vrijednosti, počevši od suživota raznih naroda, primijetio je Škopac.

Za predsjednicu IDS-a Labina Dolores Sorić važno je izaći na birališta jer Europski parlament, najviše predstavničko tijelo građana Unije, ima velike ovlasti, odlučuje o proračunu bruxelleske zajednice, a time i, kako je kazala, o projektima koji će se financirati u regijama.

- Jakovčić je više od dva desetljeća najveći zagovornik europskih ideala i istarske pripadnosti Europi regija. Na njegovu je inicijativu Istarska županija prva otvorila ured u Brexellesu, putem kojeg je od 2005. realizirala 200-tinjak projekata vrijednih oko 50 milijuna eura.

Na listi je okupio vrsne stručnjake i poznavatelje europske politike iz različitih branši te najbolje može zastupati istarske i hrvatske interese, zaključila je Sorić. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter