HŽ: Zbog štrajka u HŽ Cargu otkazano 35 vlakova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su na području Hrvatske od početka štrajka članova Sindikata željezničara Hrvatske do danas u 12 sati vozila 143 teretna vlaka, zbog nemogućnosti obavljanja rastavljanja i sastavljanja vlakova i komercijalno-tehničkog pregleda otkazano je 35 vlakova, priopćili su danas iz Uprave HŽ Carga.

U pograničnim kolodvorima nije preuzeto 11 vlakova, a osam vlakova nije predano drugim željezničkim upravama. Šteta nastala otkazivanjem vlakova utvrdit će se naknadno.

Zbog otkazivanja vlakova nisu zabilježene veće poteškoće u obavljanju teretnog prijevoza, navode iz Uprave HŽ Carga.

U organizaciji Sindikata željezničara Hrvatske jučer u 17,30 počeo je trodnevni štrajk u HŽ Cargu kojem su se pridružili i članovi Sindikata hrvatskih željezničara. Glavni razlog štrajka je smanjenje broja zaposlenih u HŽ Cargu.

Predsjednik Sindikata željezničara Zoran Maršić najavio je da će za vrijeme trajanja štrajka teretni vlakovi stajati, odnosno da će vlakovi koji su već složeni vjerojatno krenuti, ali da se nove kompozicije neće slagati.

Maršić je rekao da zbog lošeg stanja u HŽ Cargu i manjka lokomotiva dnevno izostaje 15 teretnih vlakova, pa će štrajkaši "morati zaustaviti ova 2-3 vlaka koja voze". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter