Humanitarna akcija: Srce regije za Muhameda

Igor Franković, organizator humanitarne akcije koja je podignula Rovinj na noge (N. O. R.)
Igor Franković, organizator humanitarne akcije koja je podignula Rovinj na noge (N. O. R.)

Na inicijativu Igora Frankovića, direktora rovinjskog Gradskog radija, koji je zahvaljujući poslovnoj suradnji s bosansko-hercegovačkim medijima saznao za teško oboljelog 15-godišnjaka Muhameda Fejzića iz Zenice, već desetak dana traje humanitarna akcija. Prikuplja se novčana pomoć za oboljelog dječaka, a akcija je nazvana "Srce regije za pomoć Muhamedu".

- Iako se na startu činilo da je preda mnom iznimno teška, nemoguća misija, sugrađani su me demantirali. U samo desetak dana preko kutija koje smo postavili na frekventne punktove prikupljeno je oko 16 tisuća kuna, kaže Igor Franković, koji se nada da će od ovog tjedna pomoć biti i izraženija, nakon informacija odaslanih putem tiskovnih medija i televizije.

Uz angažman velikog broja volontera i Bošnjačke zajednice Rovinja, organiziran je čitav niz akcija za pomoć Muhamedu, koje će kulminirati 30. svibnja velikim humanitarnim koncertom u staroj tvornici duhana. Svoj obol koncertu, za koji će biti potrebno izdvojiti 60 kuna, dat će i popularni splitski TBF-ovci, autori brojnih hitova poput "Smaka svita", "Fantastične" i "Pozitivnog stava", te domaći bendovi - pulski The Night Express i rovinjski Dream Project.

Dan kasnije, 31. svibnja, održavaju se boksački mečevi u rovinjskoj sportskoj dvorani "Mišković" te humanitarna rukometna utakmica između RK Rovinja i najtrofejnijeg hrvatskog kluba Zagreb CO-a. Novac od prodanih ulaznica bit će uplaćen za 15-godišnjeg Muhameda.

Svi koji žele pomoći novčane uplate u Hrvatskoj trebaju poslati na broj računa HR3123800063170004129, a za uplate u BiH na broj 09550419803 - Raiffeisen banka TRN161055000000032. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter