HT joj ni krivoj ni dužnoj ovršio račun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Je li zaista tako lako zamijeniti osobne podatke", s nevjericom se pita Zagrepčanka Antonija Kolarić kojoj je račun, ni krivoj ni dužnoj, ovršen, a sada se našla u borbi s birokracijom kako bi dokazala da je ona nije Antonija Kolarić koja HT-u duguje novac za usluge u fiksnoj telefoniji.

Bez ikakvih daljnjih provjera identiteta, pokrenut je postupak ovrhe u kojem je s računa imenjakinje dužnice ovršeno 239,06 kuna, odnosno 145,06 kuna duga HT-u i 94 kune naknade Fini koja provodi ovrhu.

- Nikada nisam bila pretplatnik HT-a. Dakle, nisam njihov klijent, nemam ugovorni odnos pa time nisam mogla imati niti obveze prema njima - veli Antonija Kolarić

Od odvjetnika Tihomira Zeca u Osijeku, koji je vodio ovršni predmet, oštećena Antonija doznaje da je ona uvučena u dugovanja koja nije počinila i o kojima nije imala nikakve informacije. Dakle, podatke krive Antonije Kolarić odvjetnik je dobio od MUP-a.

- Nisu li nadležni pored JMBG-a uveli OIB kako bi se ovakve stvari izbjegle ili oni koji rade na izdavanju raznih potvrda i uvjerenja rade bez glave, bilo kakve odgovornosti za svoja (ne)djela? Ovime je kompromitiran moj OIB, moja privatnost. Načinjena mi je materijalna i emocionalno-psihička šteta. Pitanje je tko je odgovoran za davanje krivih podataka i tko će meni i mojoj obitelji i u kojem roku nadoknaditi nanesenu štetu - ogorčena je Antonija Kolarić. (Gabrijela GALIĆ/NL)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter