Hrvatin: Nužno je proširenje područnog vrtića

Ervin Štifanić i Goran Hrvatin (A. DAGOSTIN)
Ervin Štifanić i Goran Hrvatin (A. DAGOSTIN)

"Zahvaljujem se svim građanima koji su izašli na izbore bez obzira koju su opciju odabrali, a posebice sam zahvalan biračima koji su me izabrali za načelnika Tinjana, Ervina Štifanića za zamjenika te našu listu", kazao je na postizbornoj konferenciji za novinare novi tinjanski načelnik Goran Hrvatin iz redova SDP-a.

"Još nismo u potpunosti upoznati s financijskom situacijom općinskih računa pa zasad ne želimo davati obećanja, ali planiramo u iduća tri mjeseca pronaći, barem privremeno, rješenje za proširenje područnog dječjeg vrtića koji će, s obzirom da se dosad prijavilo 46 polaznika, iduće pedagoške godine biti premali, a trebat ćemo angažirati u još jednu odgajateljicu", kaže Hrvatin, dok donačelnik Štifanić dodaje da će idućih dana pokušati doći u kontakt s nadležnim ministarstvom kako bi izvidjeli mogućnost proširenja vrtića koji 30-ak godina djeluje u zgradi područne osnovne škole u jednoj prostoriji škole.

Mnogo očekuju od strukturnih fondova EU-a, a među prioritetima im je intenzivnija briga o stanovništvu, asfaltiranje nerazvrstanih cesta i daljnji razvoj turizma.

Još uvijek nisu dogovorili koaliciju u Općinskom vijeću, a Hrvatin kaže da se još uvijek nada velikoj koaliciji u kojoj bi uz dvoje SDP-ovih vijećnika bilo četvero IDS-ovih i četvero vijećnika liste grupe birača Vlade Ivetića.

Zbog ušteda će 35-godišnji Hrvatin biti načelnik volonter - za rad će primati propisanu naknadu, a inače je zaposlen u Veterinarskoj ambulanti Pazin.

Oženjen je i otac dvoje djece, predsjednik Lovačke udruge Tinjan, a kao hobi ističe nogomet. Štifanić, 34-godišnji donačelnik, radi kao inženjer računarstva u privatnom obrtu, oženjen je i otac dvoje djece, a zanimljivo je da je član MENSA-e. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter