Honda PCX 125/150: Ekstremno štedljiv skuter

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rastuće cijene goriva natjerale su mnoge da razmišljaju o nabavci što štedljivijeg vozila na dva kotača. Oni koji su u potrazi za skuterom vrlo skromne potrošnje, honda PCX u verziji sa 125 odnosno 150 "kubika" mogla bi biti pravi odabir.

Radi se prvom skuteru na tržištu s ugrađenim sustavom start-stop čiji se motor gasi pri stajanju duljem od tri sekunde, a pali prilikom dodavanja "gasa", što u najtežem režimu, onom gradske vožnje, troši svega dvije litre na prijeđenih sto kilometara! To znači da sa spremnikom goriva obujma 5,9 litara možete računati na doseg i do 300 km.

Honda PCX 125/150 je kompaktan skuter elegantnih i modernih linija pogonjen tehnološki najnaprednijim agregatima. Prema prvim dojmovima s testova, u vožnji je iznimno stabilan, a zahvaljujući dinamičnom motoru, može biti i zabavan. Četverotaktni, jednocilindrični, tekućinom hlađeni motori s dva ventila nude odlične performanse, a odlikuje ih tihi rad, ekonomičnost, pouzdanost i vrlo niski troškovi redovitog održavanja. Ujedno, ova potpuno nova generacija Hondinih motora predstavlja golemi korak naprijed u smislu zaštite okoliša.

Hondom PCX 125 može se upravljati vozačkom dozvolom A1 kategorije, što znači da je pogodan i za šesnaestogodišnjake. Dostupan je u crnoj, bijeloj, sivoj i crvenoj boji te stoji 24.380 kuna. Pregledom cjenika konkurentskih modela može se ustvrditi da je to je jedna od najboljih ponuda u ovoj klasi. (K. T.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter