Hezonja zablistao u pobjedi nad BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski košarkaši svladali su Bosnu i Hercegovinu i ostvarili osmu pobjedu na pripremama za Eurobasket. Veselje zbog boljeg napadačkog izdanja nego protiv Estonije pomutila je ozljeda Bojana Bogdanovića koji je u 23. minuti napustio igru i više se nije vraćao. Nakon jedne obrambene akcije Bogdanović se uhvatio za skočni zglob i završio na klupi s velikom vrećom leda na stopalu. No, prve procjene liječnika govore da bi s Bogdanovićem za dva do tri dana sve trebalo biti u redu.

Unatoč uvjerljivijem izdanju nego protiv Estonije i nešto bolje popunjenim tribinama Arene, bila je to još jedna utakmica u kojoj Perasovićevi izabranici nisu morali stisnuti gas do kraja kako bi pobijedili. Ovoga puta je nedostajalo malo više obrambene čvrstine, pa je BiH postala prva reprezentacija koja je u ovim pripremama Hrvatskoj ubacila gotovo 80 poena.

Hrvatski šuteri raspucali su se u drugom poluvremenu, u kojem su ubacili  57 poena. Hrvatska je utakmicu završila s odličnih 16-28 za tricu i 23 asistencije od kojih je sedam podijelio Kruno Simon, a četiri Ante Tomić. Kao najbolji strijelac ukazao se Mario Hezonja, kojem je Perasović u ovom dvoboju dao gotovo 30 minuta.

U posljednjoj utakmici na turniru Hrvatska će večeras  (21 sat) igrati protiv Izraela.

Susret 2. kola pripremnog turnira u Areni Zagreb:  Hrvatska - Bosna i Hercegovina 97:79 (19:16, 21:21, 28:19, 29:23). Gledatelja: 2700. Suci: Radović, Dožai, Kardum (Hrvatska).

HRVATSKA: Tomić 8, Rudež 6, Stipčević 12, Bogdanović 10, Šarić 6, Ukić 6, Simon 19, Šakić, Draper, Zubčić, Bilan 2, Žorić 4, Hezonja 24.

BiH: Pašalić 8, Buza, Stipanović 15, Šutalo 6, Jošilo, Bavčić, Gordić, Kikanović 17, Albijanić 5, Peršić 5, Milošević 12, Renfroe 4, Vrabac 2, Todić 5. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter