Heister: Rijeka nas neće zaustaviti u Kupu

Marcel Heister, Cleyton i Ante Batarelo (D. KRAJAČ/CROPIX)
Marcel Heister, Cleyton i Ante Batarelo (D. KRAJAČ/CROPIX)

Nogometaši Istre 1961 još su se jednom na Maksimiru proveli kao bosi po trnju. U desetom prvoligaškom gostovanju kod Dinama "zeleno-žuti" su u nedjelju upisali deveti poraz, a ionako lošu gol-razliku u dvobojima s "modrima" dodatno su pogoršali.

Teniskim rječnikom, Dinamo je u prvom setu Istri 1961 podario "bicikl", nakon čega nije bilo potrebe ni da se drugi set odigra. Srećom. Ni činjenica da su u 2014. godini upisali tri gostujuće pobjede, ni da su po učinku bili najbolja gostujuća momčad Prve HNL, ni očito dizanje forme iz dana u dan, ništa nije pomoglo pulenima Igora Pamića.

U "zeleno-žuto" sivilo u nedjelju se uklopio i Marcel Heister, koji je u cijeloj ovoj priči ipak mogao pronaći i jednu, koliko-toliko svijetlu točku. Naime, susret protiv Dinama bio je njegov debi za Istru 1961.

- Konačni rezultat nije bio lijep, no što je tu je, moramo to što prije zaboraviti i okrenuti se onom što slijedi. Igramo još jednom s Dinamom u ovoj sezoni i probat ćemo im na toj utakmici barem donekle uzvratiti na ovom uvjerljivom porazu, rekao je nakon jučerašnjeg rekuperacijskog treninga Heister.

Rođen prije 21 godinu u njemačkom gradu Albstadt-Ebingenu pored Stuttgarta, Heister se nogometom počeo baviti poprilično rano, već s pet godina. Prvi klub bio mu je Gammertingen, potom je nastupao za Reutlingen, da bi onda stigao u redove prvoligaša Hoffenheima i tamo igrao za njegovu drugu momčad. U ljeto 2012. godine odlučio je iz Njemačke preseliti u Hrvatsku.

Rođeni ljevak, Heister je tijekom cijele svoje dosadašnje karijere ordinirao po lijevoj strani.

- Najčešće sam igrao lijevo krilo, a mogu odigrati i lijevog beka, poziciju na kojoj su me uglavnom koristili u Zadru. Očekivanja od momčadi? Što se tiče prvenstva, četvrto će mjesto na kraju sezone možda biti teško osvojiti, ali peti bi već mogli biti. No, zato ćemo u Kupu proći u finale, Rijeka nas neće zaustaviti na tom putu, a neće nas ni pokolebati šest golova što smo ih primili u Maksimiru. Trener nam je odmah rekao da to moramo prebrisati iz naših glava i okrenuti se utakmici koja nas sutra čeka na Kantridi. Jučer smo odradili rekuperaciju, danas ćemo trenirati i spremni ćemo dočekati sutrašnji dvoboj protiv Rijeke, zaključio je Heister. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter