Grožnjan: Duniš predložen za ravnatelja kult. centra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši načelnik Grožnjana Rino Duniš predložen je za ravnatelja Polivalentnog kulturnog centra, a o njegovom će imenovanju Općinsko vijeće odlučivati na sjednici zakazanoj za 10. veljače.

Od kraja studenog on je privremeni ravnatelj te ponovno aktivirane ustanove. Na javni natječaj, koji je bio otvoren od 27. prosinca do 7. siječnja, uz njega se javio samo još jedan kandidat - nezavisni općinski vijećnik Gracijano Kert, inženjer za pomorski promet, zaposlen u Uredu za obranu Pazin.

Kako doznajemo u općinskoj upravi, povjerenstvo za provedbu natječaja, u kojemu su donačelnica Sanja Biloslav kao predsjednica i članovi - vijećnici Edo Pincin i Ketrin Antolović, na razgovor je pozvalo samo Duniša te ga je i predložilo Vijeću za imenovanje.

Iako ima višu stručnu spremu, Kert nema iskustva na području kulture, a povjerenstvo je ocijenilo da ne zadovoljava uvjete natječaja i zato što je priložio neadekvatan program rada Centra.

Duniš, koji je na čelu Općine odradio četiri mandata i za peti se nije kandidirao, po zanimanju je suradnik u odgojno-obrazovnom procesu, sa srednjoškolskim obrazovanjem.

U natječaju su traženi kandidati koji imaju visoku stručnu spremu, zatim stručne, radne i organizacijske sposobnosti, imaju 5 godina staža te koji znaju talijanski jezik. Navedeno je, međutim, i da je iznimno za ravnatelja na četiri godine moguće imenovati osobu koja udovoljava svim uvjetima osim stručne spreme, ako se radi o istaknutim i priznatim stručnjacima na području kulture i imaju najmanje 10 godina radnog staža.

Plaća novog ravnatelja, po odluci Vijeća, iznosi oko 15.700 kuna bruto, odnosno oko 9 tisuća neto, čemu još treba pribrojiti naknadu za minuli rad. (piše K. FLEGAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter