Gračaški vijećnici odobrili povećanje cijene vode

Vijeće Gračišća (A. DAGOSTIN)
Vijeće Gračišća (A. DAGOSTIN)

Povećanje cijene vodovodne vode za jednu kunu po kubičnom metru namjenski za širenja vodoopskrbne mreže gračaški su vijećnici na zasjedanju općinskog vijeća u četvrtak navečer jednoglasno prihvatili.

Odlučeno je da se ove godine na svečanoj sjednici općinskog vijeća zakazanoj 13. lipnja povodom Dana općine dodjele tri javna priznanja. Općinske povelje uručit će se Alvijani Klarić iz Gračišća za izniman doprinos u očuvanju gračaškog jezičnog narječja i kulture Općine Gračišće, OPG-u Bažon iz Gračišća za uspješan 15-godišnji rad u razvitku ruralnog turizma na području općine zahvaljujući obiteljskoj tradiciji proizvodnji vina, rakija i likera te Svjetlani Dukin Bertoša iz Pazina za uspješan i predan 30-godišnji rad u područnoj školi Gračišće.

Kako bi općinski dužnosnici prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa mogli biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora općinskih trgovačkih društava i upravnih vijeća ustanova pravnim osobama od posebnog značaja za općinu proglašene su tvrtke u kojim ona ima 100-postotno vlasništvo (Gračišće d.o.o., DVD Gračišće, poljoprivredna udruga Agrobramba) te one u kojima je općina suvlasnik (Usluga Pazin, IVS, VSI, Istarski vodovod, Istarska autocesta te CIK "Božo Milanović").

Uslijedilo je prihvaćanje financijskog izvješća tvrtke Gračišće d.o.o. koja je u 2013. godini ostvarila gubitak od 35 tisuća kuna te reizbor petorice članova nadzornog odbora te tvrtke (Ivan Mijandrušić, Antonio Putinja, Irma Šuran, Damir Baćac, Josip Lanča). Izglasana je odluka o agrotehničkim mjerama koja se prvenstveno odnosi na kontrolu zabrane paljenja trave i šikare ljeti.

Za drugu fazu rekonstrukcije stare škole u Bazgaljima u Centar za bazgu Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo je 482 tisuće kuna, objavio je gračaški načelnik Ivan Mijandrušić.

Na pitanje Alena Bažona (IDS) o tome zbog čega su ponovo postavljene skele na crkvici Majka Bojža na Placu načelnik Mijandrušić je odgovorio da je uočena vlaga te da izvođači radova - tvrtka Kapitel iz Žminja - ponovno mora o svom trošku ustanoviti uzrok i sanirati krovište crkvice.

Gračaški vijećnik Josip Milanović iz Bakši (Zeleni savez-Zeleni) stavio je vijećnički mandat u mirovanje zbog osobnih razloga, a mijenjat će ga Sandi Vlahović iz Mandalenčići s iste liste birača. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter