Glazbeno i plesno kulturno ljeto u Grožnjanu

Grožnjan (Arhiva GI)
Grožnjan (Arhiva GI)

Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu od četvrtka, 26. lipnja, ugošćava najmlađe violiniste, čeliste, pijaniste i plesače, koji će se u gradu umjetnika usavršavati na stručnim radionicama sve do 5. srpnja.

Prvi koncert održava se već u petak, 27. lipnja, kad će se skladbama Bacha, Tartinija i Wieniawskog svojim kolegama i publici predstaviti mlada talijanska violinistica Emanuela Colagrossi, polaznica tečaja violine pod stručnim vodstvom prof. Armina Sešeka.

Mladi glazbenici zajedno sa svojim mentorima pridružit će se obilježavanju 45 godina postojanja MKC-a HGM-a u Grožnjanu i 60 godina Hrvatske glazbene mladeži, ističe voditeljica Međunarodnog kulturnog centra HGM-a Mojca Makovac, najavljujući za srpanj i veliki međunarodni kongres posvećen okruglim obljetnicama.

Završni koncerti polaznika tečaja violine u klasi profesora Armina Sešeka, tečajeva violončela kod profesorice Maje Virant i glasovira u klasi profesora Branimira Biliška održavaju se u subotu, 5. srpnja, od 16 sati. Potom u 19 sati počinje plesna predstava "Zašto ne?", završna produkcija mladih plesača, polaznika desetodnevne radionice pod vodstvom plesnih pedagoga Dese Virant, Zage Živković te novih voditelja Branka Bankovića i Tomislava Zidruma. Ulaz na sve produkcije je besplatan. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter