Galerijski prostor za afirmaciju mladih umjetnika

Zdravica za otvorenje - Bojan Šumonja i Robert Pauletta u Studiju galerije Poola (D. ŠTIFANIĆ)
Zdravica za otvorenje - Bojan Šumonja i Robert Pauletta u Studiju galerije Poola (D. ŠTIFANIĆ)

Novi galerijski prostor - Studio galerije Poola - otvoren je sinoć u sklopu Arenaturistovog turističkog naselja Park Plaza Verudela. Studio će voditi umjetnička organizacija Robot koja vodi i Galeriju Poola u centru Pule, a sačinjavaju ju umjetnici Tea Bičić, Bojan Šumonja i Robert Pauleta.

Sinoć je Studio počeo sa svojom galerijskom djelatnošću i to malom retrospektivnom izložbom Bojana Šumonje i Roberta Paulette od kojeg smo doznali i programske smjernice Studija galerije Poola.

- Zasluga je Asrenaturista da se Studio otvori ponudom za domaće ljude i turiste i u tom smislu što svoj sadržaj obogaćuju jednim malim kulturnim mjestom. Cilj ove galerije je rad na afirmaciji mlađih umjetnika te da im se tijekom turističke sezone omogući i olakša prodaja njihovih djela jer se radi o vrlo atraktivnoj lokaciji. Bojan i ja smo za sada pripremili program od desetak izložbi - drugim riječima, svaki drugi četvrtak imali bi otvorenje nove izložbe, kazao je Pauletta. On je dodao da će to biti vrhunska prilika desetorici umjetnika da se predstave sa svojim radovima te da će osim nekoliko poznatih umjetničkih imena iz Pule i Istre u Studiju galerije Poola priliku imati izlagati i šest do sedam umjetnika kojima će to biti prva samostalna izložba.

- Radi se o jednoj maloj pomoći mlađoj generaciji koju pružaju umjetnička organizacija Robot i Arenaturist i nadam se da ćemo u tome biti uspješni. Studio će biti otvoren do konca rujna, a ako se sezona produži postoji mogućnost da bude otvoren i tijekom listopada - dakle od pet do šest mjeseci godišnje, zaključio je Pauletta. Posjetitelji galerije preksinoć su mogli uživati u reprezentativnim radovima Šumonje i Paulette, a tko će se predstaviti sa samostalnom izložbom za dva tjedna voditelji su za sada odlučili zadržati u tajnosti. (B. VINCEK, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter