Flego: Poljoprivrednicima jednaka cijena vode

Valter Flego i Edin Tanović u obilasku Agrokoke (M. ANGELINI)
Valter Flego i Edin Tanović u obilasku Agrokoke (M. ANGELINI)

Kandidat IDS-a za župana Valter Flego posjetio je danas poduzeće Agrokoka u Puli, a obilazak je iskoristio za razgovor s direktorom tvrtke Edinom Tanovićem koji ga je upoznao s poslovanjem. Nakon sastanka novinarima je izjavio da je cilj povećati konkurentnost domaćih proizvoda, rekavši da je tijekom svoje kampanje "Za Istru koja radi" imao prilike razgovarati s brojnim poljoprivrednicima, poduzetnicima i obrtnicima, a mnoge njihove ideje i inicijative planira provesti u djelo nakon što postane župan.

- Važno je da i javni sektor pomaže poduzetnicima koji imaju energije i volje za pokretanjem investicija. S direktorom Tanovićem razgovarao sam o mogućnostima korištenja alternativnih izvora energije, ali i zaprekama koje im onemogućavaju daljnje širenje i upravo tu, kroz razvoj infrastrukture i prostorne planove, treba pomoći javni sektor. Jedna od zapreka svakako je cijena vode za poljoprivrednike u južnoj Istri, koja je gotovo dvostruko skuplja nego u ostatku Istre, rekao je Flego.

Naglasio je da će učiniti sve da se cijena vode izjednači, odnosno prepolovi za poljoprivredne priključke na području južne Istre te dodao da je cijena kubika vode u južnoj Istri 32 kune, dok u ostatku Istre iznosi 16 kuna. 

Direktor Agrokoke Edin Tanović rekao je da tvrtka godišnje ostvaruje proizvodnju od 40 milijuna jaja, a u planu je proširenje pogona i na ostatak Istre te povećanje proizvodnje na oko 100 milijuna jaja godišnje. Istaknuo je da tvrtka ima 36 zaposlenih te da se na lokaciji u Valmadama nalaze već 140 godina. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter