Fiorin Jazz Quintet: Bitna je kemija s publikom


Sastavljen od istaknutih pulskih džezera, Fiorin Jazz Quintet nastupa večeras od 21 sat u jedinom pulskom jazz klubu - Fiorin baru. Uz slobodan ulaz, kao i svakog koncertnog petka posljednje četiri godine, ovaj su put na repertoaru jazz standardi i kompozicije velikana jazza 20. stoljeća poput Milesa Davisa, Charlieja Parkera, Theloniousa Monka, Johna Coltranea i drugih. Postavu kvinteta čine gitarist Boro Lukić, klavijaturist Leon Brenko, trubač Branko Sterpin, bubnjar Adriano Bernobić i basist Nenad Mirt.

Jedan od najcjenjenijih hrvatskih trubača Branko Sterpin kaže da mu je Fiorin, naizgled hendikepiran zbog nedostatka prostora, posebno simpatičan klub u kojem se znaju desiti posebno inspirirane svirke.

- Posebno guštam svirati u Fiorinu, prije svega jer me veseli činjenica da Pula ima jazz klub u kojemu se kontinuirano održavaju svirke ovog tipa. Oduševljava me entuzijazam vlasnika Tonija Šestana i publika koja dolazi i stvara odličnu atmosferu, veli Sterpin.

Klavijaturist Leon Brenko kaže da ne održavaju često probe jer Branko i Adriano žive u Zagrebu, no kada su u Puli, redovito koriste priliku za zajedničke svirke u Fiorinu, a ako imaju vremena naprave i probu u Rojcu koja je, dodaje, više ugodno druženje uz svirku, nego klasična proba i tesanje materijala.

- Kemija u bendu je ista na probi kao i na samom nastupu. Razlika je jedino što na koncertu ispred sebe imamo publiku kojoj isporučujemo određenu energiju, i ako je ljudi osjete, oni je uzvrate i time motiviraju bend da pruži maksimum. Tada muzika može dobiti neku drugu dimenziju u odnosu na probe, i takve su svirke najbolje. Bitna je kemija s publikom, zaključuje Leon Brenko. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter