EL: Rijeka srušila Feyenoord, 'hat-trick' Kramarića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu trećeg kola G skupine Europske lige Rijeka je na Kantridi pobijedila Feyenoord 3-1 i ostvarila prvu pobjedu u skupini.

Junak utakmice bio je Andrej Kramarić koji je postigao sva tri gola za domaćine (63, 71, 76-11m), dok je strijelac za bivšeg prvaka Europe bio Jens Toomstra (66). U drugom susretu iz ove skupine Standard i Sevilla su odigrali bez pogodaka. Na ljestvici nakon tri kola vodi Sevilla s pet bodova, Standard i Rijeka imaju po četiri boda, a Feyenoord je posljednji s tri boda. U idućem kolu Rijeka će ponovo igrati protiv Feyenoorda, ali u Rotterdamu. Susret je na rasporedu 6. studenog.

Utakmica je počela vatreno. Rijeka je već u drugoj minuti imala odličnu priliku, Sharbini je ubacio u peterac, a lopta se odbila do Jugovića koji je iz voleja s pet metara pogodio vanjski dio mreže. Dvije minute kasnije uzvratili su gosti, Manu je iskosa s desetak metara opalio po golu, no Vargić je bio spreman. U minutama koje su uslijedile Nizozemci su imali više od igre. Rijeka nikako nije uspijevala zadržati loptu. Najbolju priliku u prvoj dijelu gosti su imali u 15. minuti kada je Manu probio lijevu stranu i ubacio u peterac, no s gol crte je 'počistio' Lešković.

Rijeka je posljednjih 15 minuta prvog dijela napokon došla do daha i opasno je prijetila Vermeeru, ali nije pronašla put do suparničke mreže. Najbliže vodstvu domaćin je bio u 41. minuti kada je Kramarić leđima ogrnut golom pucao petom s tri, četiri metara, no nizozemska 'jedinica' je odlično reagirao. Prvu uzbuđenje u nastavku susreta vidjeli smo u 54. minuti kada je Tomečak opalio iz kosa, no lopta je prošla pored vratnice. Minutu kasnije Manu je pobjegao obrani Rijeke, izbio je sam pred Vargića ali je loše pucao. Daleko bolju igru Rijeka je okrunila u 63. minuti nakon sjajne akcije koju je završio Kramarića. Leovac je odigrao 'dupli pas' sa Moisesom, te potom produžio do Kramarića koji je poentirao. Nažalost, svega tri minute kasnije gosti su izjednačili sjajnim pogotkom Toomstre iz slobodnog udarca sa 20-tak metara.

Rijeka je do nove prednosti došla u 71. minuti nakon svega dva dodira. Vargić je ispucao loptu do Kramarića koji je iz prvog dodira sa 20-tak metara lobao Vermera. Briljantnu predstavu Kramarić je zaokružio u 75. minuti izborivši kazneni udarac kojeg je i sam uspješno realizirao. U 82. minuti Feyenoord je mogao smanjiti zaostatak, no Te Vrede je uzdrmao vratnicu.

RIJEKA - FEYENOORD 3-1

RIJEKA. Stadion Kantrida - 9.000 gledatelja; Sudac: Tom Harald Hagen (Nor)

Strijelci: 1-0 Kramarić (63), 1-1 Toomstra (66), 2-1 Kramarić (71), 3-1 Kramarić (76-11m) Žuti kartoni: Leovac, Jajalo / Wilkshire, Nelom, Clasie Crveni kartoni: -

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Mitrović, Lešković (od 65. Samardžić), Leovac - Jugović (od 85. Kvržić), Jajalo, Cvijanović, Sharbini - Moses (od 88. Krstanović) - Kramarić

FEYENOORD: Vermeer - Steenvorden, Kongolo, Nelom, Wilkshire (od 46. Karsdorp) - El Ahmadi, Immers, Clasie - Toomstra, Kazim-Kazim (od 81. Te Vrede), Manu (od 81. Boetius) (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter