EL: Red Bull - Dinamo 4-2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici 3. kola D skupine Europske lige u Salzburgu su nogometaši Dinama poraženi od Red Bulla s 4-2, te su bitno umanjili šanse da plasmanom među prve dvije momčadi skupine konačno dočekaju europsko proljeće.

Trostruki strijelac za austrijskog prvaka bio je Brazilac Alan u 14., 45. i 52. minuti, mrežu Zagrepčana pogodio je još jedan Brazilac Ramalho (49), dok su strijelci za Dinamo bili Arjan Ademi (81) i Henriquez (90). U drugoj utakmici ove skupine Celtic je u Glasgowu s 2-1 pobijedio rumunjsku Astru. Pogotke su za Škote dali Šćepović (73) i Johansen (79), dok je pogodak za Astru polučio Enache (81). Na ljestvici vode Red Bull i Celtic s po 7 bodova, Dinamo je treći s 3 boda, a Astra je posljednja bez ijednog osvojenoga boda.

U 4. kolu 6. studenoga Dinamo dočekuje Red Bull, a Astra Celtic. Hrvatski prvak Dinamo poražen je stradao u kišovitom Salzburgu, gdje se do sat i pol prije početka utakmice nije znalo hoće li se dvoboj uopće igrati, a kako su se odvijale stvari na Red Bull Areni, za Dinamo bi kudikamo bolje bilo da večeras u Austriji nije igralo.

Nevjerojatne pogreške obrane Zagrepčana zapravo su bile pokloni napadačima Red Bulla, prvenstveno trostrukom strijelcu Alanu, koji je u jeku potpune nadmoći Dinama, u 45. minuti postigao pogodak za 2-0 nakon kojeg se momčad Zorana Mamića više nije oporavila. Austrijanci su vodili s 4-0, nazirala se katastrofa, no Dinamo je ipak s dva pogotka u završnici uspio poraz učiniti podnošljivim. Austrijanci su puno bolje ušli u utakmicu i već u 14. minuti obrana Dinama je svladana.

S desne strane je ubacio Ankersen i precizno pronašao između Dinamovih stopera napadača Alana, čiji udarac glavom prolazi ispod ruke vratara Eduarda. Dinamo je mogao izjednačiti u 18. minuti kada je Soudani s centra krenuo sam prema vratima Red Bulla, no njegov udarac je čudesno obranio vratar Gulasci. U 35. minuti udarac Brozovića je prošao pored vratnice u trenucima kada je Dinamo u zadnjih 15 minuta prvog dijela bio puno bolja momčad, no Red Bull je na samom isteku prvog dijela iskoristio i svoju drugu priliku za vodstvo 2-0. Slovenac Kampl je u kaznenom prostoru pronašao Brazilca Alana, koji se oslobodio braniča i ponovno "probio" vratara Eduarda.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Dinamo je primio i treći zgoditak. Udarac s kuta je izveo Soriano, a brazilski branič Ramalho je glavom s tri metra neometan zakucao loptu u mrežu. Samo tri minute kasnije uslijedio je novi šok i nova kriminalna reakcija obrane hrvatskog prvaka. Junak dvoboja Brazilac Alan je s lakoćom prošao iznimno lošeg Sigalija, potom i Šimunića, a slalom petercem Dinama okončao je neobranjivim šutom za 4-0. U 56. minuti Eduardo je skinuo pokušaj udarca petom Soriana, a kako su ee zaredali napadi Red Bulla trener Mamić je u 65. minuti uveo u igru Šimunovića i Vukojevića, te pojačao obranu. U 78. minuti upravo je Vukojević imao priliku za počasni pogodak, ali je pucao u austrijskog vratara.

U 81. minuti Dinamo je konačno odigrao najljepšu akciju na utakmici, naposljetku je Henriquez petom proigrao Ademija, koji pogađa za 4-1. u zadnjim minutama Eduardo je u nekoliko navrata spašavao mrežu, da bi u 90. minuti Henriquez pogotkom umanjio poraz. Pred 13.000 gledatelja na Red Bull Areni sudio je Gazbyk iz Nizozemske.

RED BULL SALZBURG - DINAMO ZAGREB 4-2

Strijelci: 1-0 Alan (14), 2-0 Alan (45), 3-0 Ramalho (49), 4-0 Alan (52), 4-1 Ademi (81), 4-2 Henriquez (90) RED BULL SALZBURG: Gulacsi - Ankersen, Ramalho, Hinteregger, Ulmer (Lazaro, 71)- Kampl,Ilsanker, Ch. Leitgeb (Keita, 80)- Bruno - Alan (Sabitzer, 71), Soriano DINAMO: Eduardo - Pinto (Šimunović, 65), Sigali, Šimunić, Pivarić (Vukojević, 65)- Brozović, Ademi,Machado (Pjaca, 54), Antolić - Henriquez, Soudani (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter