EL: Pobjeda Rijeke, Dinamo ispao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Rijeke ostali su u igri za prolazak skupine Europske lige pobjedom na Kantridi nad Standardom (2-0), dok je zagrebački Dinamo porazom kod Astre Giurgiu (0-1) ispao iz Europe.

U susretu petog kola G skupine Europske lige nogometaši Rijeke su na stadionu Kantrida pobijedili Standard 2-0 i ostali u igri za plasman u drugi krug natjecanja.Golove za drugu pobjedu Rijeke u skupini postigli su Moises (25) i Andrej Kramarić (34-11m). Nažalost, u drugom susretu iz ove skupine Feyenoord je u Rotterdamu pobijedio Sevillu 2-0, pa će Rijeka za prolaz morati u zadnjem kolu na gostovanju pobijediti aktualnog pobjednika Europske lige. Golove za Feyenoord koji je osigurao prolaz postigli su Jens Toornstra (56) i Karim El Ahmadi (83).Na ljestvici vodi Feyenoord s devet bodova, Sevilla ima osam, a Rijeka sedam bodova. Na začelju je Standard sa četiri boda.

U posljednjem kolu, 11. prosinca sastaju se Sevilla - Rijeka, te Standard - Feyenoord. U susretu petog kola D skupine Europske lige nogometaši Dinama poraženi su u Rumunjskoj od Astre Giurgiu s 1-0 i tako izgubili sve šanse za prolazak skupine, pa hrvatski prvak i 45 godinu zaredom ostaje bez europskog proljeća. Jedini pogodak na utakmici postigao je Sadat Bukari u 50. minuti. U drugom susretu skupine Red Bull Salzburg je slavio u Glasgowu protiv Celtica s 3-1, no u daljnje natjecanje su prošle obje momčadi.

Pogodak za Celtic postigao je Stefan Joganssen (30), dok je dvostruki strijelac za Red Bull bio Alan (8, 13), uz pogodak Naby Keite (90). Na ljestvici vodi Red Bull s 13 bodova, Celtic je drugi s 8, Astra ima četiri boda, a Dinamo je ostao na zadnjem mjestu s tri boda. U posljednjem kolu, 11. prosinca sastaju se Dinamo - Celtic, te Red Bull - Astra. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter