EL: Pobjeda Bayera, nula Šahtara i Schalkea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom susretu 16-ine finala Europske lige Bayer Leverkusen je u Lisabonu pobijedio Sporting 1-0, a za pogodak 'apotekara' asistirao je hrvatski nogometaš Tin Jedvaj.

Bivši branič zagrebačkog Dinama u 26. minuti sjajno je ubacio s desne strane, a Karim Bellarabi je odličnim udarcem svladao Ruia Patricia. Vodeća momčad portugalskog prvenstva je od 74. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Ruben Semedo. Jedvaj je igrao do 84. minute kada je zamijenjen, dok Dario Krešić nije nastupio za njemački sastav.

Šahtar je u Lvivu odigrao 0-0 protiv Schalkea. Darijo Srna je odigrao cijeli susret, a u 64. minuti je dobio žuti karton. Eduardo da Silva je dobio priliku u posljednjih deset minuta.

Golova nije bilo niti u susretu između Augsburg i Liverpoola. Dejan Lovren nije nastupio zbog ozljede

Valencia je 'razbila' bečki Rapid 6-0, a 'Šišmiši' su već nakon prvog poluvremena vodili 5-0. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac i trostruki asistent Santi Mina, a golove su zabili i Parejo (10), Negredo (29), Andre Gomes (35) i Rodrigo (89). Za austrijski sastav je Matej Jelić igrao cijeli dvoboj.

Galatasaray i Lazio su odigrali 1-1. Turci su poveli u 12. minuti golom Sabri Sariooglua, a izjednačio je Sergej Milinković-Savić u 21. minuti.

Marseille je kod kuće izgubio od Athletic Bilbaoa, a pogodak odluke zabio je Aritz Aduriz u 54. minuti.

Braga je na gostovanju dobila Sion 2-1, dok je praška Sparta pobijedila Krasnodar 1-0.Uzvratni susreti su 25. veljače. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter