EL: Hajduk remizirao 1-1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom susretu 1. pretkola Europske lige u četvrtak su nogometaši Hajduka u gostima kod estonskog Sillamae Kaleva odigrali 1-1. Strijelac za Hajduk bio je Caktaš (6-pen), a za Sillamae zabio je Silich (40). Hajduk je poveo u 6. minuti iz penala, a siguran realizator bio je Caktaš, i to tzv. "panenkom".

Prije toga Vnukov je u kaznenom prostoru srušio napadača Hajduka Kamerunca Francka Ohandzu. Još jednu dobru priliku Hajduk je imao 11. minuti, ponovno se iskazao Ohandza, ali su se Vlašić, Balić i Maloku spetljali. Hajduk je djelovao dobro u prvom poluvremenu, ali u 40. minuti Roguljić i Vlašić su izgubili loptu na sredini terena, a domaćini su iz polukontre uspjeli izjednačiti na 1-1, a strijelac je bio Silich. U drugom poluvremenu obje momčadi su imale nekoliko prigoda, ali najbolju su imali domaćini, ali je vratar Hajduka Kalinić u 74. minuti odlično obranio. Uzvrat je 9. srpnja u Dugopolju na stadionu Hrvatski vitezovi, i to zbog toga što se na Poljudu u to vrijeme održava glazbeni Ultra festival.

HAJDUK Kalinić, Mikanović, Milović, Nižić, Tudor, Vlašić, Caktaš, Roguljić (Biliy, 74), Balić (Maglica, 81), Ohandza, Maloku (Radčenko, 58).

SILLAMAE: Starodubcev, Cheminava, Dudarev, Šišov, Činikas, Vnukov (Ratnikov, 65), Silich, Toomet, Tjapkin, Kvasov, Russo.

STRIJELCI: 0-1 Caktaš (6-pen), 1-1 Silich (40).

SUDAC: Juan Martinez Munuera (šPA) STADION: Rakvere GLEDATELJA: 1.000 (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter