Džajić, Šestić i Džoni podno kaštela u Savičenti

Vilson Džoni lani u Savičenti
Vilson Džoni lani u Savičenti

Na međunarodnom turniru nogometnih veterana i legendi nogometa bivše države koji se ovog vikenda održava u Savičenti (početak u petak u 18 sati), nastupit će deset momčadi veterana. Među vip gostima koji će se nadmetati poznata su imena poput Dragana Džajića Džaje i Miloša Šestića iz Crvene zvezde, Vilsona Džonija i Ivice Šurjaka iz Hajduka, Predraga Pašića iz Sarajeva i mnogo drugih. Uz veteranski turnir, ove se godine zahvaljujući trudu NK Istra 1961 organizira i turnir mlađih uzrasta U-10, a nastupaju nogometne momčadi iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Organizatori ove manifestacije su Općina Svetvinčenat i MNK El-stil iz Pule te NK Istra 1961. Nogometne legende nastupit će u Žlinji podno kaštela Morosini Grimani u Savičenti.

Momčadi predvode kapetani ekipa i to Vilson Džoni (Hajduk), Nenad Vanić (Crvena Zvezda), Admir Hasančić (Sarajevo), Damir Špica (Borac Banja Luka), Dalibor Božac (EL-Stil Pula), Milovan Lazendić (Maling Labin), Džoni Novak (Olimpija Ljubljana), Mladen Mladenović (Rijeka), Slavko Maletić (Istra) i Maurizio Mišan (Svetvinčenat).

Ekskluzivno za naš list razgovarali smo s legendom Hajduka, nekadašnjim "bekom i liberom" Vilsonom Džonijem.

- Drago mi je što opet dolazimo u Savičentu gdje ćemo se sresti sa starim prijateljima i igračima. Prošle godine smo razgovarali o tome i eto, evo nas opet. Lijepo je što možemo evocirati uspomene i prisjetiti se kako je nekad bilo u nogometu. Drago mi je što je Džaja lani priznao da sam ga najbolje čuvao od svih njegovih suparnika. Ove godine bi trebali doći i braća Mamić, što me posebno veseli. Doći će dečki iz ljubljanske Olimpije, zagrebačkog Dinama, Banja Luke, Sarajeva, Rijeke i Beograda. Bit će to zasigurno opet dobra zabava - rekao je Vilson Džoni. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter