Dovršen projekt "Što sve može Veli Jože"


Obilježavanje Dana škole u motovunskoj Područnoj školi pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora bilo je, uz uobičajenu svečanu školsku priredbu, prigoda i za obilježavanje uspješnog dovršetka projekta "Što sve može Veli Jože" kroz koji su tijekom minule školske godine motovunski osnovci sa svojim roditeljima i učiteljima kroz niz praktičnih aktivnosti učili o ekologiji i o zajedništvu kojim se mogu postići mnoge stvari koje pojedinci sami ne bi mogli.

Motovunska osnovna škola je s ovdašnjim Društvom Naša djeca prijavila projekt "Što sve može Veli Jože" na natječaj "Mali projekti za bolje sutra" županijske Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, te za njegovu provedbu dobila 9.870 kuna. Doprinos financiranju ovog projekta dali su još općina Motovun s 1.300 kuna, matična škola 3.000 kuna i nekoliko donatora ukupno 1.200 kuna, tako da je ukupna vrijednost projekta porasla na 15.500 kuna.

Tijekom projekta održan je, uz geslo "reciklirajmo i volontirajmo" kao osnovnu ideju vodilju, niz radionica u kojima se izrađivao eko-nakit od recikliranih materijala, izrađivale su se klupe od recikliranih drvenih paleta, uređivan je mali eko-vrt, a najviše je energije i posla posvećeno uređivanju dijela školskog parka s idejom da ga se pretvori u rekreativni kutak i učionicu na otvorenom. Tu se pak trebalo potruditi oko iskopa i betoniranja postolja na koje je montiran stol za stolni tenis, a oko njega su postavljene klupe od recikliranih paleta. Tijekom projekta nastajali su brojni likovni i literarni radovi učenika na ekološke teme, koji su sakupljeni i tiskani u prigodnoj brošuri, a o projektu je snimljen i kratki promotivni film. (Davor ŠIŠOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 2. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter