Dolijao serijski provalnik u automobile

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Puljanina, 27-godišnjaka, pulska policija sumnjiči za pet teških krađa radi čega je srijedu nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku.

Sumnja se da je 27-godišnjak 10. rujna na Fiželi provalio u automobil VW Golf, njemačkih registarskih oznaka te u Renault Megane mađarskih registarskih oznaka. Iz Golfa je ukrao novčanik s dokumentima, karticama i novcem, čime je 21-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna, dok je Meganea ukrao navigaciju, mobitel i novac, čime je 37-godišnju mađarsku državljanku oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Potom je 27. rujna provalio u još dva automobila, i to u Gladijatorskoj ulici u VW Polo daruvarske registracije, iz kojeg je ukrao torbu s dokumentima i novcem, te u Ulici Croazia u teretno vozilo Hyundai H-I zagrebačkih registarskih oznaka, iz kojeg nije ništa ukrao. Provalama i krađama Puljanin je 32-godišnjaka i pravne osobe iz Pakraca i Zagreba oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Posljednje kazneno djelo za koje ga se tereti, 27-godišnjak je počinio u noći  s 21. na 22. siječnja, kada je u Emovoj ulici provalio u ugostiteljski objekt i ukrao blagajnu s pologom. Vlasnik, 48-godišnjak iz Pule, oštećen je za više stotina kuna. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter