Djeca prikupila hranu i novac za napuštene životinje

Mali rovinjski humanitarci (N. O. R.)
Mali rovinjski humanitarci (N. O. R.)

Ponukani sve učestalijim pričama o zlostavljanju životinja i neljudskoj nebrizi prema kućnim ljubimcima, ali i u svijetlu činjenice da brojni mali ljudi - polaznici Dječjeg vrtića i jaslica Neven imaju kućne ljubimce o kojima skrbe, ova je ustanova na inicijativu odgajateljica pokrenula humanitarnu akciju za nezbrinute kućne ljubimce.

Konkretno, od početka siječnja akcija se provodi na način da je veliki ulazni hol u ustanovu postao edukacijski kutić, ali i sabirni centar u kojem se osim novčane donacije, namijenjene za nabavku lijekova, može ostaviti hrana, igračke za kućne ljubimce kao i sav ostali pribor i oprema od kućice, do prekrivača. U prvoj polovici mjeseca djeca su također pisala poruke o svojim kućnim ljubimca, ali i donosili fotografije dok su čitavi  panoi ispunjeni njihovim autoportretima s psićima, kornjačama, macama, zečićima… Do sada je, zahvaljujući najmlađima i njihovim roditeljima prikupljeno više od dvadeset kilograma hrane te oko četiristotinjak kuna, koje će najmlađi kada akcija bude završena koncem mjeseca odnijeti u pulsku Udrugu Snoopy.

- Cilj je akcije pobuditi kod najmlađih empatiju prema životinjama, naučiti ih da su one živa bića o kojima vlasnici trebaju voditi računa, skrbiti o njima i voljeti ih, veli nam ravnateljica Dječjeg vrtića i jaslica Neven Sandra Orbanić, dodajući da je ova akcija pobudila interes djece pa i natjecateljski duh u širenju dobrote i plemenitosti prema životinjama. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter