Dileri iz Pule i Pazina osuđeni na rad za opće dobro

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Zoran Hirkić (26) iz Pazina i Ivan Kanis (27) iz Pule pravomoćno su osuđeni na pazinskom Općinskom sudu zbog produljenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Obojica su osuđeni na zatvorske kazne od godinu dana, ali zamjenom za rad za opće dobro na slobodi. Obojici je određeno da jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada na slobodi. Ukoliko ne izvrše dosuđenu kaznu radom na slobodi, sud će donijeti odluku kojom se određuje izvršenje zatvorske kazne.

Hirkić je osuđen jer je tijekom 2012. godine u četiri ili pet navrata prodavao marihuanu B. P. za novčane iznose od 100 do 250 kuna za težine od jednog do pet grama. Također daje u 2010. godini u nekoliko navrata posredovao u nabavi opojne droge marihuane, u količini od 50 grama. Početkom 2012. godine se zajedno s B. P. dovezao u Pulu, gdje ga je potonji ostavio u Industrijskoj ulici, kod zgrade za tehnički pregled vozila.

Hirkiću je predao 500 kuna, s kojima je od drugookrivljenog Ivana Kanisa kupio 50 grama marihuane i jedan njezin dio od četiri grama dao B. P. U svibnju prošle godine je u Pazinu kontaktirao D. P. i nudio mu na prodaju halucinogene gljive, za koje potencijalni kupac nije bio zainteresiran. Potom je istoj osobi ponudio tablete ecstasy po cijeni od 80 kuna po komadu, no kupac D. P. je od Hirkića zatražio da mu nabavi tablete Subotex. Istoga dana je od kupca uzeo 280 kuna namijenjenih za nabavku Subotexa, no nikada mu ih nije isporučio, već mu je ponovno nudio na prodaju ecstazy, speed i halucinogene gljive.

Ivan Kanis je pak osuđen jer je početkom 2012. godine, u Puli, u Industrijskoj ulici, Zoranu Hirkiću prodao najmanje 50 grama droge marihuana po cijeni od najmanje 1.000 kuna kao i u više navrata prije toga na području Pule. Nadalje je 21.lipnja prošle godine u Industrijskoj ulici u Puli radi daljnje prodaje, kod sebe držao 14,89 grama droge marihuane i 8,97 grama halucinogenih gljiva. Obojica su, prema prekršajnoj i kaznenoj evidenciji, do sada kažnjavani na Prekršajnim i Općinskim sudovima u Puli i Pazinu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter