Dan kad su lampice bile na maksimumu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Biciklistička momčad Tinkoff-Saxo, prva World Tour momčad koja je došla u Hrvatsku, u četvrtak će u Poreču okončati svoj četverodnevni "team-miting", svojevrsni kamp na kojem su se odrađivale brojne sponzorske obaveze, rezimirala prošla sezona i kovali planovi za 2016. godinu. No, jedna od najcjenjenijih družina u svijetu profesionalnog biciklizma nije boravila samo u Poreču, u pravilnim intervalima minula tri dana dolazili su u Opatiju i u "Thalassotherapiji" odrađivali itekako važne kontrolne testove. U srijedu je taj dio obaveza odradila elitna skupina predvođena Albertom Contadorom, Peterom Saganom i Robertom Kišerlovskim. Kakvi su bili rezultati testova?

- Crvene lampice u našoj Thalassotherapiji minulih su dana svijetlile najjačim sjajem. Momci su ih tjerali do limita, rezultati su zaista vrhunski. Naša klinika oduvijek je posvećivala dosta pažnje sportašima, uglavnom domaćim, sad smo i na tom planu napravili iskorak ugostivši jednu od, rekao bih, najmoćnijih sportskih ekipa koje su ikad bile u našem kraju. Vrhunski sport je stil života, ti sportaši trebaju vrhunski individualni pristup, a mi smo dokazali da smo to u stanju odraditi - ponosno je ustvrdio Viktor Peršić, ravnatelj opatijske Thalassotherapije, koji itekako ima razloga za zadovoljstvo budući da su sve zvijezde Tinkoffa odreda bile itekako zadovoljne prijemom u Opatiji i činjenicom da su u samo nekoliko sati na jednom mjestu i u dobroj atmosferi napravili itekako važne preglede.

- Ni u jednom trenutku nismo sumnjali da možemo ispuniti zadaće koje je pred nas postavila liječnička služba momčadi Tinkoff-Saxo i zaista smo zadovoljni učinjenim - nadovezao se Viktor Buršić, šef dijagnostike opatijske "Thalassotherapije". - Što smo radili? Ergometar u kombinaciji sa spirometrijom, izokinetički pregled, ultrazvuk srca, kontrolirali smo im vitalne kapacitete... Rezultati? Vrhunski. Iako nisu u top formi i trenutačno odmaraju, rezultati su im ipak za 40 posto bolji od rezultata, nazovimo ih, normalnih ljudi. To dovoljno govori - zaključio je Buršić.

A da najveće zvijezde momčadi zaista nisu razočarane najbolje će posvjedočiti riječi Alberta Contadora, zasigurno najveće zvijezde među svojim momčadskim kolegama.

- Rezultate još nismo saznali, ali svi jako dobro znamo koliko su za nas ovo važna testiranja. Biciklizam je sport u kojem tijelo tjeraš do maksimuma, ponekad i iznad granica limita i naravno da tada želiš biti siguran da nema nikakvih problema. I, da, zadovoljan sam svime - bio je kratak i prilično jasan Contador, kao uostalom i svjetski prvak Peter Sagan ili najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski. A njihove pohvale i činjenica da će licencu za narednu sezonu dobiti upravo zahvaljujući "Thalassotherapiji" morala je silno ponosnima učiniti i Viktora Peršića i Vedrana Buršića. I imaju se čime ponositi. (Kristian SIROTICH, snimio Damir ŠKOMRLJ)


Podijeli: Facebook Twiter