Cure koje imaju mišljenje o svemu

Martina Ipša
Martina Ipša

Studio smijeha vratio se sinoć u Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula i to u ženskom sastavu jer su nastupile Martina Ipša, Jelena Radanović i dakako Marina Orsag, a njih tri su pošteno nasmijale publiku.

Puno kazalište

Martina Ipša je jedna od početnica stand up komedije u Sloveniji i jedna od najboljih slovenskih stand up komičarki, Jelena Radanović je rezident komičarka organizacije Standup.rs i prva dama stand up scene u Srbiji, dok je Orsag osnivačica Večeri otvorenog mikrofona, stand up comedy radionica te comedy kluba Studio Smijeha, kao i jedna od osnivačica same stand up comedy scene u Hrvatskoj.

- Bilo je pregenijalno i atmosfera je bila super, ispričala nam je nakon nastupa oduševljena Marina Orsag. "Publika je u INK-u sve brojnija i brojnija i bolja i bolja po jačini atmosfere. Do sada me nisu nijednom razočarali, a očito nismo ni mi njih kada nam tako vraćaju", kaže Orsag koja je sa svojom ekipom česta gošća u pulskom kazalištu. Preksinoć su tako prodali najviše ulaznica do sada, više od 600, unatoč hladnoći i tome da je prekjučer bio službeno najdepresivniji dan u godini.

Iako su došle tri žene, teme nisu bile isključivo ženske i dotakle su se svega, sve su cure imale po 40 minuta i tako ispunile dva sata. Imaju one mišljenje o svemu. Dok su Orsag i Radanović već nastupale na ovoj pozornici, Martini Ipša ovo je bio prvi nastup u INK-u i oduševila je publiku.

Novi projekti u Puli

Sljedeći nastup u Puli bit će "The man show" i to u ožujku, pa se opet planiraju vratiti u svibnju, dakle svaka dva mjeseca, ali s obzirom na reakciju publike Orsag računa da bi to moglo biti i češće. Planiraju u INK-u ponoviti "Kaj bre?" jer je prvi pulski nastup bio u potpunosti rasprodan pa računaju da bi još ljudi u Puli to htjelo vidjeti.

- Osim što imamo puno komičara diljem regije koje možemo zvati u goste imamo dovoljno materijala da se svatko od nas vrati nekoliko puta bez da ponavlja fore, kaže Orsag. U planu im je pronaći i neki mali pub ili kafić u Puli gdje bi počeli s radionicama večeri otvorenog mikrofona, ali ne namjeravaju prekinuti suradnju s INK-om pa misle predstaviti i svoje ostale naslove. Orsag samo poručuje da se pazi koji su naslovi da netko ne dođe opet na istu predstavu. (M. RADIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter