Čišćenje raslinja na stijenama bulevara

Bulevar u Puli (M. ANGELINI)
Bulevar u Puli (M. ANGELINI)

Zbog učestalih i obilnih oborina tijekom godine, na dijelu stijena koje se nalaze u Puli uz Arsenalsku, odnosno bulevar, i Rovinjsku ulicu zabilježena je pojava odrona, stvaranja novih pukotina te takozvanog bočnog razmicanja na nekoliko lokacija. Budući da je zbog postojećeg raslinja gotovo nemoguće obaviti procjenu stanja i odrediti mjere sanacije i zaštite, potrebno je stijene u cijelosti očistiti od raslinja i to u cijeloj dužini s obuhvatom do dva metra na ravnom gornjem dijelu gdje god je moguće.

Da bi prije novih većih oborina koje nastupaju dolaskom jesenskog perioda osigurali stijene od daljnjih odrona, djelatnici Heculanee će tijekom dana početi s čišćenjem raslinja i to na potezu od semafora, od raskrižja s Flacijusovom ulicom, prema Rovinjskoj, a ovisno o vremenskim uvjetima, radovi bi trebali biti okončani do kraja mjeseca.

Budući da postoji mogućnost novih odrona, kao i mogućnost pada grana, te činjenicu da se izvode radovi na visini u ograničenom manipulativnom prostoru, prilikom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija pješačkog prometa. Iz Grada mole sve pješake da radi svoje sigurnosti koriste suprotni nogostup, uz zid Uljanika. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter