Cesta za Stari Labin obnavljat će se tek na jesen

(A. ŠĆULAC)
(A. ŠĆULAC)

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Labina bilo je riječi o kašnjenju sanacije ceste za labinski Stari grad. Zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković rekao je da Županijska uprava za ceste nije na vrijeme zgotovila projekt rekonstrukcije ceste za Stari grad pa rekonstrukcija neće krenuti na proljeće, kako je bilo najavljeno.

Iz Grada Labina stigla je nadopuna ove informacije. Javljaju kako Županijska uprava za ceste i Grad Labin zajednički rade na izradi projektne dokumentacije svaki za svoj dio. ŽUC za prometnicu, a Grad Labin za pješačku stazu s pripadajućom infrastrukturom. Razlog što su radovi pomaknuti za jesen nije kašnjenje izrade projektne dokumentacije od strane ŽUC-a , jer je projekt izrađen, već prihvaćanje prijedloga obrtnika u Starom gradu da se sada ne krene s radovima budući da postoji bojazan da se s njima uđe u turističku sezonu. Osim toga i Uskrs je ove godine vrlo rano, već krajem ožujka.

Naime tijekom izvođenja radova ulica Aldo Negri će zbog obima radova, u cijelosti biti zatvorena za sav promet, a kako ne postoji kvalitetan zaobilazni pravac do Starog grada, to donosi određene posljedice poslovanju tamošnjih obrtnika. Radovi u ovom periodu bi sigurno u velikoj mjeri negativno utjecali na prihode obrtnika tim više što već nakon Uskrsa u Stari grad započinju dolasci velikog broja turističkih autobusa. Kako bi se za jesen stvorili kvalitetniji uvjeti prometovanja obilaznim pravcem Labin - Salakovci svjedoci smo da su upravo u tijeku radovi na sanaciji te prometnice od strane ŽUC-a. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter