Caracas: Vojskom na prosvjednike i barikade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Venezuelanska vojska upala je na trg u Caracasu i rastjerala prosvjednike koji su ga pretvorili u svoje uporište tijekom šestotjednih demonstracija protiv predsjednika Nicolasa Madura.

Pripadnici nacionalne garde suzavcem i vodenim topovima nasrnuli su na stotine prosvjednika koji su uzvratili kamenjem i zapaljivim bombama prije nego što su napustili trg Altamira koji je bio poprište svakodnevnih sukoba. Vojnici su potom počeli uklanjati barikade izvršavajući Madurovu naredbu da preuzmu kontrolu nad trgom.

"Oslobodit ćemo mjesta koja su zauzeli prosvjednici", rekao je 51-godišnji nasljednik preminulog Huga Chaveza u govoru na provladinom skupu u drugom dijelu Caracasa.

Militantni oporbeni čelnici i studenti pozivali su sunarodnjake da izađu na ulice i ustanu protiv kriminala i nestašice hrane. Ranije u nedjelju, tisuće Venezuelanaca marširalo je prema zračnoj vojnoj bazi Carlota u posljdnjem u nizu prosvjeda protiv socijalističke vlade. Prosvjedi su počeli početkom veljače. (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter