Bruno Poropat: Dobiveni novac ide potrebitima

Bruno Poropat (M. MEDIĆ)
Bruno Poropat (M. MEDIĆ)

- Svaki pokušaj demokracije u Rovinju suzbija se u samom početku. Primjer je i moja nezavisna lista. Zbog toga što je Grad uporno odbijao isplatiti naknade članovima vijeća, naša su potraživanja s oko 760 tisuća kuna narasla na 1,8 milijuna kuna, rekao je Bruno Poropat, nezavisni rovinjski vijećnik, na konferenciji za novinare.

Prije desetak dana Županijski sud u Puli presudio je da Grad Rovinj mora Nezavisnoj listi Bruna Poropata isplatiti nešto više od 1,8 milijuna kuna, od čega 769.753 glavnice i nešto više od 980 tisuća kuna zateznih kamata. Rezultat je to višegodišnjeg odbijanja Grada Rovinja da vijećniku Nezavisne liste Brunu Poropatu isplati naknadu za rad u Gradskom vijeću.

- Osim što su uništili mali doprinos demokraciji, oštetili su građane. Grad ima pravo žalbe, no to ne odgađa isplatu te svote u roku od mjesec dana. Mi svoj posao nismo radili radi prihoda, pa ćemo taj novac vratiti građanima koji su i zakinuti zato što se gradska vlast odlučila igrati poker, bez obzira na mišljenja i preporuke nadležnih institucija da taj novac isplate. Novac ćemo namijeniti potrebitima - vrtićima, staračkim domovima, osobama s invaliditetom. Tako smo odlučili na radnom sastanku nakon što smo saznali da smo dobili spor, rekao je Poropat.

- Ispada da ako niste uključeni u interesne grupe, političke skupine, lobije, odnosno niste podobni, nemate pravo glasa. S namjerom se prikrivaju vaša prava kako bi vas, kao što je to u mom slučaj, maltretirali i omalovažavali na vijeću, rekao je Bruno Poropat. (M. Me.)


Podijeli: Facebook Twiter