Banjole: Kuću na šumskom zemljištu čeka rušenje


Na banjolskom Bumbištu, na zemljištu tek koji metar od mora, "niknula" je bespravna građevina. Kuća privatnog vlasnika izgrađena je na pomorskom dobru te je već pod krovom i na nju su postavljeni novi prozori i vrata, a pored nje izgrađena je drvena nadstrešnica, dok se s druge strane nalaze hrpe šljunka koji je vjerojatno služio kao građevinski materijal.

Objekt se nalazi nedaleko od pročistača Bumbište, a do novoizgrađene kuće vodi bijeli put koji je, kako je upozorio jedan naš čitatelj, vlasnik kuće također sam izgradio, i to na česticama koje nisu njegove.

- Na fortifikacijskom zemljištu, gdje je pomorsko dobro i gdje Općina Medulin još nema nikakvog plana uređenja, a čestice se vode u katastru kao pašnjaci i šuma, vlasnik si je dozvolio izgraditi objekt, navodi on.  

Gradnja je bespravna, potvrdili su nam u Općini Medulin, a kuća je u postupku rušenja, rekao nam je komunalni redar Damir Kontošić. Znak građevinske inspekcije s obaviješću o zatvorenom gradilištu bio je postavljen na kuću, dodao je, no mi smo ga prilikom jučerašnjeg obilaska zatekli bačenog na tlo nedaleko od građevine.  

- Za tu kuću je građevinska inspekcija u Pazinu nakon naše prijave već izdala rješenje o rušenju, a postupak za rušenje vodi se kod njih već dva mjeseca, i to više nije u nadležnosti Općine Medulin. To zemljište registrirano je kao šuma, a vlasnik je izgradio objekt pored bunkera bez dozvola. Navodno je imao neku postojeću građevinu tamo otprije pa ju je proširio izvan gabarita. Ako građevinu ne sruši vlasnik, Ministarstvo će angažirati treću osobu da sruši bespravno izgrađeni objekt, rekao je Kontošić. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter