Baldini prema prvim rezultatima ulazi u EU-parlament

Marino Baldini prema prvim rezultatima ulazi u EU-parlament (M. MIJOŠEK)
Marino Baldini prema prvim rezultatima ulazi u EU-parlament (M. MIJOŠEK)

Sretan sam što prema prvim neslužbenim rezultatima prolazim u Europski parlament. To me obvezuje da aktivno radim i surađujem prije svega u predstavljanju građana, a nakon toga i svog kraja, to jest Istre, rekao je Marino Baldini, načelnik općine Vižinada i budući europarlamentarac:.

Kad sam čuo da ima 13 kandidata iz Istre bilo mi je jako drago. Nadao sam se da će još netko od njih proći bez obzira na kojoj se listi nalazili. Ako budem jedini predstavnik iz Istre, to znači i da ću se morati više zalagati, ali u suradnji sa svima. Tu ne smije biti podjela, već treba surađivati sa svim političkim opcijama. Naša je velika dužnost da radimo za rodni kraj, a to ne može biti jedna općina.

Neophodna je širina ako želimo rezultate. Za svoj kraj se treba boriti, lobirati i raditi sve ono što je moguće da se popravi i privredna i društvena situacija, a ono što je u djelokrugu rada europarlamentarca je rad i na polju kulture.

Dolazim iz te branše, iz kulture, koja je uvijek povezana s gospodarstvom, posebno s turizmom koji je jedan od istarskih glavnih proizvoda. Predstavljati treba naravno i Hrvatsku te Europsku uniju jer u Europskom parlamentu će naša koalicija pojačati i socijalističko krilo, odnosno liberalno ako prođe netko od HNS-ovih kandidata.

Što se tiče rezultata naše koalicije, realno smo očekivali ovoliko mandata. Rezultati nisu lošiji nego što smo priželjkivali. Osvojili smo zasad gotovo polovicu od svih mandata, što je veliki uspjeh.

Kapuralin: U EU-u dodatno ugrožen položaj radnika

Današnjim izborima završen je čin jednog vrlo štetnog projekta zbog kojeg će hrvatski građani imati dalekosežne posljedice. U EU-u će biti dodatno ugrožen položaj radnika, seljaka i većeg dijela srednjeg sloja, a profitirat će isključivo hrvatska oligarhija, rekao je Vladimir Kapuralin, predsjednik SRP-a i drugi na listi te stranke na izborima za Europski parlament.

Građani Hrvatske su imali mogućnost na referendumu o ulasku u EU da to spriječe, ali nisu. Ostali su tada kod kuće, što su učinili i danas te su time omogućili da ih u Europi zastupaju oni koji su ih tamo i uveli i koji će bespogovorno slušati svoje gospodare, umjesto da tamo pošalju one koji su voljni suprotstaviti se nametnutom diktatu.

Ostaje nam da se nadamo da će udarac mokrom krpom u glavu građane navesti da istu grešku ne ponove naredne godine. Mada nismo sigurni da neće biti tako. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter