Apple predstavio čak dva nova iPhonea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki proizvođač informatičke opreme Apple predstavio je u utorak dva nova iPhonea, među kojima je jedan pristupačan cijenom, a namijenjen je zemljama s gospodarstvima u naglom usponu, ne bi li se ondje nadoknadio podbačaj u prodaji smartphonea.

Na konferenciji za novinare u sjedištu Applea u Cupertinu blizu San Francisca, izvršni direktor Tim Cook izjavio je da je ove godine potražnja za smartphoneima bila tolika da je kompanija odlučila "zamijeniti iPhone 5 dvama novim uređajima".

Prvi među njima, "5C", koji dolazi u plavoj, bijeloj, ružičastoj, žutoj i zelenoj boji, bit će znatno jeftiniji od ranijih inačica uspješnog Appleova telefona.

iPhone 5S, luksuzna inačica koja izravno treba zamijeniti iPhone 5, "najnapredniji je telefon dosad i sadrži nevjerojatne tehnologije", rekao je direktor za marketing u Appleu Phil Schiller.

5C će se od 13. rujna moći naručiti putem interneta. Dva nova modela moći će se kupiti 20. rujna u SAD-u, Kini, Australiji, Francuskoj, Njemačkoj, Japanu, Velikoj Britaniji i Singapuru.

Izvršni direktor Tim Cook je u utorak predstavio i najnoviju verziju Appleova operativnog sustava za mobitele iOS7. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter