Ancelotti novi trener Real Madrida

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Real Madrid je imenovao 54-godišnjeg Talijana Carla Ancelottija novim trenerom sklopivši s njim trogodišnji ugovor, objavio je španjolski prvoligaš u utorak. Bivši trener PSG-a bit će predstavljen u srijedu i na klupi Kraljevskog kluba zamijenit će Portugalca Josea Mourinha koji je otišao u Chelsea.

"Ancelotti će biti nvoi trener Real Madrida i potpisao je ugovor na iduće tri godine", objavio je Real na svojim internetskim stranicama istovremeno kada je PSG objavio da je potpisao ugovor s Laurentom Blancom.

"Upoznat s pritiskom koji postoji kada se treniraju veliki klubovi prije je trenirao Juventus, Milan, Chelsea i PSG), Talijan je jamstvo za izravan i uzbudljiv projekt", kaže se na Realovim stranicama.

"On je osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti - dvije Lige prvaka, dva europska superkupa, i svjetsko klupsko prvenstvo. Osvojio je naslove prvaka u tri različite zemlje, u Italiji, Engleskoj i Francuskoj", dodaje Kraljevski klub.

Talijanskog trenera se spominjalo kao mogućeg Mourinhovog nasljednika od Portugalčevog odlaska i pozvalo ga se da napusti PSG, ali je dogovor bio zaustavljen dok god francuski prvak nije našao zamjenu za njega.

PSG je objavio da je dogovorio dvogodišnju suradnju s bivšim francuskim izbornikom Laurentom Blancom istovremeno kada je Real objelodanio dogovor o suradnji s Ancelottijem.

Španjolski mediji pišu da će Real platiti PSG-u oko četiri milijuna eura odštete za godinu dana ugovora koju je Ancelotti trebao odraditi u francuskom klubu. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter