2CELLOS prezauzeti za Trumpovu inauguraciju

2CELLOS su jedini glazbenici iz Hrvatske i regije koji su dobili nesvakidašnji poziv (D. JELINEK)
2CELLOS su jedini glazbenici iz Hrvatske i regije koji su dobili nesvakidašnji poziv (D. JELINEK)

Iz stožera novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa za 2CELLOS stigao je poziv u kojem je novi američki vođa izrazio želju da na njegovoj inauguraciji nastupe i Stjepan Hauser i Luka Šulić. 2CELLOS su tako jedini glazbenici iz Hrvatske i regije koji su dobili nesvakidašnji poziv.

Međutim, zbog unaprijed planiranih i neodgodivih poslovnih obaveza, Stjepan i Luka zajedno su se zahvalili na pozivu, ali poručili da neće moći nastupiti na inauguraciji novog američkog predsjednika. S druge strane, to je možda i dobro, bilo bi ipak malo neugodno doći na predsjedničku inauguraciju i onda u žaru euforije otprašiti "Highway to hell"… Moglo bi se krivo shvatiti.

Iako su tijekom svoje petogodišnje karijere upoznali mnogo poznatih osoba iz svijeta, kako pjevača, glumaca i političara, te s nekima postali i dobri prijatelji, ne čudi poziv koji je neki dan primio menadžment 2CELLOS. Ovaj poziv još je jedan dokaz u nizu da je prepoznata kvaliteta ovog dvojica.

Podsjetimo i da su 2015. godine 2CELLOS nastupili na gala priredbi zaklade Starkey Hearing u St. Paulu u Minnesoti. Svojim su odličnim izvedbama oduševili dva bivša američka predsjednika - Billa Clintona i Georgea Busha koji su se obojica poželjeli slikati sa Stjepanom i Lukom. Te večeri fotografirali su se i s legendom boksa Evanderom Holyfieldom i legendom  pop glazbe Geneom Simmonsom iz grupe Kiss koji također nisu štedjeli komplimente na račun glazbe hrvatskog dvojca.

Iza 2CELLOS je uspješno odrađena turneja u Australiji, a za svoj pola godine unaprijed rasprodan koncert u Areni Stožice, koji su dečki zakazali za 7. travnja, dodali su naknadno i novi termin pa će u Ljubljani nastupiti 8. travnja. Tako će u samo dva dana na njihova dva koncerta uživati gotovo 30 tisuća ljudi. Prošle godine 2CELLOS zasvirali su opet u pulskoj Areni i to kao gosti na velikom koncertu Gibonnija i Olivera. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter