"V kao voda" Breze Žižović

Breza Žižović izložit će akvarele
Breza Žižović izložit će akvarele

Večeras u 20 sati u Galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli bit će otvorena izložba pulske umjetnice Breze Žižović "V kao voda".

"U svijetu tišine i neodređenog prostora, među valovima energija koje ne možemo naslutiti, kreću se oblici i forme raznih boja i dimenzija - papučice, gljivice, amebe i bakterije... Njihov cilj je preživljavanje i množenje, ustrajanje i repliciranje sebe samih, sve u fluidnom okruženju koje je veliko, ogromno i nepremostivo - a zapravo je sadržano u jednoj kapljici rose. Koje su tajne tog mikrosvijeta, kako izgledaju apokaliptične borbe za prevlast tih malih i efemernih stvorenja, što ih vodi i motivira, čute li što ili osjećaju?

Sve su to pitanja koje provocira nova izložba umjetnice Breze Žižović, piše između ostalog u tekstu koji prati izložbu Boris Vincek.

Breza Žižović rođena je u Puli 1973. godine. Nakon završene srednje škole upisuje Pedagoški fakultet u Puli, smjer razredna nastava te nakon završetka stječe zvanje učiteljice. Studirala je u Veneciji, na Scuola internazionale di grafica, a 1998. diplomirala je na Visokoj šoli za risanje in slikanje u Ljubljani. Na Akademiji primijenjene umjetnosti u Rijeci, 2011. godine upisuje 5. godinu Likovne pedagogije i završetkom stječe naziv magistre likovne pedagogije. Zaposlena je na Sveučilištu Jurja Dobrile, na Odjelu za odgojne i obrazovne znanosti. Do sada je imala devet samostalnih, 22 skupne izložbe, a izradila je 33 kazališne scenografije. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter