Na B4U-u 110 mladih košarkaša


U Umagu se već treću godinu za redom održava međunarodni košarkaški kamp 'B4U,' koji grad pretvara u košarkaški inkubator za mlađe uzraste. Organizator je DZSR Olympic, pod pokroviteljstvom Grada Umaga. Kamp će ove godine od 21. do 28. lipnja okupiti 110 mladih perspektivnih košarkaša u dobi od 10 do 17 godina iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Slovačke, Turske i daleke Australije.

Bivši reprezentativac i olimpijac, ujedno i direktor Kampa, Aramis Naglić, koji je odnedavno imenovan i za pomoćnika izbornika hrvatske muške košarkaške reprezentacije, uputio je riječi hvale Gradu Umagu na odličnoj suradnji i visokoj kvaliteti kampa.

- Velika mi je želja da kao bivši košarkaški profesionalac, s igračkim stažem dugim 23 godine, svoje košarkaško i sportsko iskustvo i znanje prenesem mladim sportašima. Vjerujem da je Umag, zbog svojih sportskih objekata, geografskog položaja i poznate gostoljubivosti, spojene s istarskim mentalitetom otvorenosti i tolerancije, idealan za upravo ovakav projekt kojim bismo košarku pokušali približiti što većem broju dječaka i djevojčica.

Aktivno sudjelovanje velikih košarkaških imena u realizaciji programa kampa, najbolje su jamstvo kvalitete i uspjeha projekta, izjavio je Naglić.

Proteklih godina kamp su posjetila renomirana imena, poput Dina Rađe, Leona Radoševića, Siniše Štembergera, Dražena Bubnića, Davora Kusa i ostalih. Ove će godine mladim uzrastima svoje znanje prenositi Aramis Naglić, Teddy Delač, Stevica Rusmir, Krešimir Kozlevčar, Siniša Štemberger, te umaški trener Ivan Vrkljan. Izbornik hrvatske muške reprezentacije Velimir Perasović također će svojom će nazočnošću uveličati ovaj događaj.

Umag, kao grad sporta i sportskih događanja, još je jednom dokazao da podržava kvalitetne sportske programe kojih je iz godine u godinu sve više. Dogradonačelnik Niko Čančarević u završnoj je riječi priopćio da će se ove godine dio finala Sportskih igara mladih iz Splita prebaciti u Umag, te se intenzivno radi na organizaciji tog događaja. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter