Zvao 112 zbog curenja plina pa dobio "salatu"

(ARHIVA GI / D.ŠTIFANIĆ)
(ARHIVA GI / D.ŠTIFANIĆ)

"Prije kojih mjesec dana, sjedio sam s dobrim prijateljem na kavi. Pretresli smo razne teme da bi došli i do one kada je on, vidjevši nešto loše u svom gradu, odlučio nazvati nadležnu službu i zatražio intervenciju. I pokajao se. Naime, rekao je da su na kraju njega izmaltretirali jer je 'dežurni', koji je tada izašao na famoznu intervenciju, 'ispeštao' njega jer se uopće javio. I rekao mi je sljedeće "Neću više nikada zvati nikoga zbog ničega, što god se dešavalo. Jednostavno se ne želim opet osjećati kao zadnje smeće". E pa na Božićnu večer, doživio sam isto", dio je pisma pristiglog jučer u našu redakciju od čitatelja Alekseja Orela.

Kako je rekao, tijekom večernje šetnje u Marulićevoj ulici osjetili su miris plina. I možda se ne bi zabrinuo, dodaje, da prije točno sedam dana nije prošao istim putem i isto osjetio plin.

"Ne budi lijen, mislim si, i odradi svoju građansku dužnost pa nazovi 112. Svi se sjećamo famozne 2001. i eksplozije plina na Punti kada je ozlijeđeno nekoliko ljudi, a taj dio grada izgledao kao Bejrut s kraterima i uništenim automobilima razbacanim naokolo. Uredno sam imenom i prezimenom objasnio što se događa i gdje te nastavio šetnju s obitelji. U 19.45 zvoni mobitel i javlja se neimenovani dežurni iz Plinare. Ljut. Točnije, bijesan jer, citiram, 'delam čine na Božić'.

I onda je nastavio tiradu vičući, vrijeđajući me i nazivajući svakakvim imenima jer sam uopće nazvao 112. Nisam mu stigao odgovoriti jer je majstor odmah nakon istresanja svog frfljavog verbalnog proljeva, oprostite na izrazu, prekinuo vezu.

Stajao sam s mobitelom u ruci na cesti, oko mene veseli post festum, a u meni čuđenje. I mislim si, što je s ovim tipom? Jel' pijan pa mu je moja prijava samo dolila kapljicu na ionako "opušteno" stanje ili je samo primitivčina kojemu je ovo uobičajena komunikacija", navodi Orel nadalje u svom pismu te dodaje da je zbog svega odlučio napisati otvoreno pismo u kojem se pita otkud nekome pravo nazvati i vrijeđati ga.

Iako ga je ponovno nazvao, nije mu se htio javiti pa je Orel ponovno nazvao 112, objasnio situaciju i tražio daljnje upute te ime dežurnog u Plinari. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter